مجلس نمایندگان آمریکا طرح تحریم حامیان سوریه را تصویب کرد

الیوت انگل، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده، گفته است که این طرح «به تحریم ایران برای بی‌ثبات سازی در منطقه» ادامه می‌دهد.

مجلس نمایندگان آمریکا سه‌شنبه شب رای به تصویب طرحی داد که بر اساس آن دولت سوریه و هر شخص یا نهادی که در زمینه‌های انرژی، هوا فضا، و تجاری با آن کشور همکاری کند، تحریم می‌شود.

در صورت تصویب نهایی این طرح، رئيس جمهوری آمریکا این اختیار را پیدا می‌کند علیه هر طرفی که در این زمینه‌ها با دولت سوریه همکاری کند، تحریم‌های جدیدی را وضع کند. این طرح بعد از مجلس نمایندگان، نیاز به تصویب در سنا و سپس امضای رئیس جمهوری آمریکا دارد تا به قانون تبدیل شود.

الیوت انگل، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، گفته است که این طرح «به تحریم ایران به خاطر بی‌ثبات سازی آن کشور در منطقه» ادامه می‌دهد.

به گفته انگل گرچه «راه حل آسانی برای بحران سوریه» وجود ندارد، اما «این طرح می‌تواند ابزاری برای دولت آمریکا باشد تا با استفاده از آن به سمت یک راه حل برود.»

در بیانیه‌ای که از سوی کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا منتشر شده، به رئیس جمهوری آمریکا این اختیار داده می‌شود تا «علیه حامیان مالی یا تجاری رژیم سوریه، شامل دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی، بانک مرکزی، فروشندگان هواپیما و قطعات یدکی به خطوط هوایی سوریه، و پیمانکاران ساختمانی و مهندسی» تحریم‌هایی را اعمال کند.

براساس بیانیه کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، رئیس جمهوری ایالات متحده قادر است در موارد خاصی از اعمال این تحریم‌ها چشم‌پوشی کند. همچنین در صورتی که طرفین در «گفت‌وگوهایی معنادار» حاضر شوند و «خشونت علیه غیرنظامیان» را متوقف کنند، این تحریم‌ها می‌توانند تعلیق شوند.

اتحادیه اروپا هم پیش از این نام یازده فرد و پنج نهاد را به فهرست تحریم‌های خود علیه سوریه اضافه کرده بود؛ فهرستی که در حال حاضر شامل نام ۲۷۰ نفر و ۷۲ نهاد است.

پرزیدنت ترامپ پیشتر با اعلام پیروزی بر گروه دولت اسلامی (داعش) گفته بود که قصد دارد دو هزار نیروی آمریکایی مستقر در شمال سوریه را از این کشور خارج کند.

این تصمیم با انتقادهایی از سوی اعضای حزب جمهوری‌خواه مواجه شد و حتی جیمز متیس، وزیر دفاع ایالات متحده، از سمت خود کنار رفت. اما پرزیدنت ترامپ تاکید کرد این بهترین تصمیم برای آمریکا است.

نیروهای کرد تحت حمایت آمریکا در سوریه هم از این تصمیم خشنود نیستند و بابت حمله احتمالی ترکیه به نقاط تحت تسلط خود، نگرانی دارند.