انتقاد سناتورها از کمکهای ناکافی آمریکا به آوارگان سوریه

مقامات ایالات متحده می گویند بحران آوارگان سوریه عمیق تر شده و نهادها و کارمندان سازمان های امدادی برای پاسخگویی و رفع نیازهای انسانی که ابعاد بسیار گسترده و دهشتناکی دارد با مشکلات جدی روبرو هستند.

نمایندگان کنگره ایالات متحده روز سه شنبه ارزیابی مملو از درد و رنج مقامات امدادی و نهادهای بشردوستانه آمریکا در مورد بحران سوریه را شنیدند و به فراخوان هایی که بی صبرانه خواهان افزایش کمک ها و اقدامات بیشتر بودند، پاسخ دادند.

جنگ داخلی سوریه بیش از ۲ میلیون انسان را آواره و بی سرپناه کرده است، که نیمی از آن ها کودک هستند. و همسایه های سوریه توانایی پذیرش تعداد فزاینده آوارگان را ندارند و با مشکلات متعددی مواجه هستند.

ان ریچارد، دستیار وزیر امور خارجه و مسئول رسیدگی به آوارگان سوریه در این وزارتخانه بی پرده شرایط آوارگان سوریه را در برابر تعدادی از اعضای سنای آمریکا تشریح کرد و گفت «شرایط بیشتر به نوعی مثل خودکشی سوریه است، بحران آنچنان گسترده و منکوب کننده است که حتی با وجود این که جان تعداد زیادی نجات داده شده است و تعداد زیادی از مردم در مناطقی که امکان ارسال کمک بوده است، از این کمک ها بهره مند شده اند، اما این کمک ها به هیچ وجه کافی نیستند».

نانسی لیندبورگ، یک مقام «آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده» که در مورد عملکرد کمک های بشردوستانه این سازمان شهادت می داد، شرایط ارسال کمک های دولتی و گروه های امدادی و بسیج نیروها برای اعزام کمک به سوریه و همسایه های آن را بی سابقه تشریح کرد. او گفت ایالات متحده مبلغ کل ۱.۳ میلیارد دلار به این امر اختصاص داده است.

لیندبورگ گفت «ما می دانیم که کمک بشردوستانه راهکار حل این بحران نیست و به طور قطع نمی تواند به خونریزی پایان دهد اما جان تعداد بی شماری انسان را نجات می دهد».

شلدون وایت هاوس، سناتور دموکرات از جمله سناتورهایی بود که دولت اوباما را برای ارسال کمک بیشتر به چالش کشید.

وایت هاوس گفت «ما همواره برای کمک به بحران سوریه مبلغ مالی کم اختصاص داده ایم و واکنش ما به هنگام نبوده و در نتیجه من فکر می کنم که بی دلیل و غیرضروری به درد و رنج مردم این کشور افزوده شده است».

ریچارد دوربین، سناتور دموکرات دیگر نیز گفت ایالات متحده باید برای آوارگان سوریه اقدامات بیشتر و سریع تری اتخاذ کند. تد کروز، سناتور جمهوری خواه پرسش تاثیر موج آوارگان سوریه بر بی ثبات کردن شرایط کشورهای همسایه را مطرح کرد که پاسخ ان ریچارد مثبت بود.

ریچارد توضیح داد «(موج آوارگان) تاثیر ویرانگری دارد و ثبات منطقه را تضعیف می کند. مسئله دیگر فقط بحران سوریه نیست، بحران منطقه ای است».

لیندزی گراهام، سناتور جمهوری خواه نیز گفت اگر کشورهایی همچون اردن و لبنان مرزهای خود را به سوریه ببندند، این فاجعه انسانی در آستانه انفجاری قرار خواهد گرفت. او مصرانه از مقامات خواست تا طرح ها و برنامه های احتمالی برای بدترین سناریو در سال آینده را ترسیم کنند.

گراهام گفت «من برای شما فرصتی فراهم می کنم که به ما بگویید که احتمال دارد بدترین شرایط ممکن رخ دهد. اعضای کنگره برای کمک به وضعیت آمادگی دارند... پیشنهاد من این است که از این فرصت بهره بجوییم و بنشینیم و طرحی را ترسیم کنیم که احتمالاتی را که ما در مقام یک کشور از منظر تعهداتمان - در قبال ثبات منطقه - در نظر داشته باشیم».

نانسی لیندبورگ، مقام «آژانس بین المللی توسعه ایالات متحده» گفت بدترین سناریوی ممکن در نظر گرفته شده است و بارها از شرایط کنونی در داخل و خارج از سوریه فراتر رفته است.