وزارت خارجه آمریکا با انتشار ویدئویی به واقعهای که طی آن ۵۲ دیپلمات آمریکایی در سال ۱۹۷۹ برای ۴۴۴ روز گروگان گرفته شدند، اشاره کرده و نوشت این گروگانها حساب مردم ایران را از رژیم حاکم جدا میدانند.
در این ویدئو که روز جمعه ۲۷ دی ماه در توئیتر منتشر شده آمده است: «این گروگانهای سابق، امروز میدانند که مردم ایران با حکومت آن کشور - که نماینده آنها نیست - تفاوت دارند. آمریکا در کنار مردم ایران و تلاش آنها برای برخورداری از آیندهای بهتر، ایستاده است.»
راکی سیکمن، یکی از گروگانها، در این ویدئو گفت: «در چهارم نوامبر ۱۹۷۹ [۱۳ آبان ۱۳۵۸]، جمهوری اسلامی ایران آزادی، صیانت، و غرور ۵۲ شهروند آمریکایی را گرفت.»
آقای سیکمن در ادامه افزود: «آنها زنان ایرانی را به مقابل ورودی سفارت آورده و از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده کردند تا بتوانند وارد ساختمان شوند. من هرگز این نقض حقوق بشر و کاری که آن روز با زنان ایرانی کردند را فراموش نمیکنم. و این همان چیزی است که تا امروز هم ادامه دارد.»
آلیسا استیونز، دختر یکی دیگر از گروگانها به نام ویلیام کیو، گفت: «پدرم قرار بود فقط برای دو روز آخر هفته در تهران باشد؛ ولی ناگهان همه چیز زیر و رو شد.»
او افزود: «بین حاکمیت ایران و مردم ایران تفاوت جدی وجود دارد. ... نسلهای جوانتری میآیند و آنها دیگر آن دیدگاه را ندارند و آزادی بیشتری میخواهند. آنها می خواهند بخشی از جهان باشند. الان به جای حرکت به پیش، دارند به عقب برگردانده میشوند.»
راکی سیکمن افزود: «من به واقع باور دارم که خیلی از مردم ایران خواستار وضعیت بهتری از وضعیت کنونیشان هستند. پس همانطور که در ایران رایج است، انشاءالله و با اراده خداوند، این اتفاق ممکن است بیافتد.»
پال نیدَم، یکی دیگر از گروگانها، در این ویدئو میگوید: «خداوند، خانواده، و کشورم به ترتیب چیزهایی بودند که من را زنده نگه داشتند و توانستم طاقت بیاورم.»
دونالد کوک، یکی دیگر از گروگانها، هم گفت: «مردم ایران به دنبال فرهنگ غربی هستند و چیزی است که به آن علاقه دارند و از آن خوششان میآید. رژیم ایران ولی مخالف نفوذ فرهنگ غربی در ایران است.»