اعزام ۵۰ کارشناس آمریکایی به آفریقا برای مبارزه با ایبولا

جداکردن سلول های خون از پلاسما برای ایزوله کردن ویروس ابولا در آزمایشگاه سیار اروپا - گینه، ۱۱ مرداد

ویروس ایبولا تاکنون جان ۷۰۰ نفر را گرفته است، و یک پزشک و یک مأمور بهداشت آمریکایی که برای کمک به بیماران به آفریقا رفته بودند، در پی ابتلا به این ویروس به آمریکا بازگردانده شدند.

ایالات متحده در نظر دارد دست کم ۵۰ کارشناس کنترل بیماری‌های واگیردار را به کشورهای غرب آفریقا بفرستد تا به یافتن موارد ابتلا به ویروس ایبولا (یا ابولا)، و همینطور نحوه درمان و پیشگیری از این بیماری کمک کنند. این بیماری تا کنون در آفریقا ۷۰۰ قربانی گرفته است.

نانسی رایتبول، یکی از مأموران بهداشتی آمریکایی که در کشور لیبریا به این ویروس مبتلا شده، قرار است روز سه‌شنبه به آمریکا بازگردانده شود. کنت برنتلی، پزشک آمریکایی هم دو روز پیش با این بیماری از لیبریا به کشور بازگردانده شد و بیمارستان دانشگاهی اموری در آتلانتا انتقال یافت.

تام فرایدن، مدیر مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌ها به صدای آمریکا گفت هرچند شیوع بیماری ایبولا در کشورهای گینه، سیرالئون و لیبریا هم اکنون از کنترل خارج است، اما می‌توان آن را مهار کرد. وی افزود «اکنون این مرکز تلاش خود را روی واکنش به بیماری ایبولا متمرکز کرده است. ما می‌خواهیم ظرف یک ماه آینده ۵۰ کارشناس را به این سه کشور اعزام کنیم، چون می‌دانیم چطور گسترش این بیماری را متوقف کنیم. »

تام فرایدن با بیان این که این کار به روش قدیمی و پیش پا افتاده بهداشت عمومی انجام می‌شود، گفت «مریض را پیدا کنید و برای درمان بفرستید، ببینید بیمار با چه کسانی در ارتباط است، به آنها آموزش‌های لازم را بدهید و در بیمارستان‌ها هم عفونت را تحت کنترل درآورید. اگر همین چند کار را درست و با دقت انجام دهید، ابولا ریشه‌کن می‌شود.»

آقای فرایدن می‌گوید گسترش بیماری ایبولا در جامعه می‌تواند عواقب مخربی به بار آورد: «نه تنها اطمینان به سیستم بهداشتی را از بین می‌برد، بلکه تأثیرات عظیم اقتصادی و اجتماعی دارد. در بخش‌هایی از قاره آفریقا که سال‌ها با بیماری ایبولا مبارزه کرده‌ایم، اکنون بهتر می‌توانیم آن را مهار کنیم. مورد را فوراً پیدا می‌کنیم و آن را متوقف می‌کنیم. جلوی کارهایی که ممکن است به شیوع بیماری دامن بزند را هم می‌گیریم. در این سه کشور غرب آفریقا هم هر چه زودتر این کار را بکنیم، عده کمتری از ابولا می‌میرند.»

وی در ادامه افزود، تا تهیه واکسن برای ایبولا راه زیادی در پیش است، ولی فعلاً بهترین راه مهارکردن و خشکاندن ریشه بیماری در محل شیوع آن، یعنی در غرب آفریقا است. این کار سریع و آسان انجام نمی‌شود، و ممکن است پیش از بهتر شدن اوضاع، مدتی شاهد شدت گرفتن بیماری باشیم.

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید از اواسط اسفندماه که بیماری ایبولا برای نخستین بار در گینه مشاهده شد، تاکنون بیش از ۷۰۰ نفر بر اثر ابتلا به آن ویروس جان خود را از دست داده‌اند.

رئیس جمهوری ایالات متحده روز جمعه گذشته با بیان این که مقام‌های آمریکایی وضعیت را بطور جدی زیر نظر دارند، گفت «به محض شیوع یک بیماری که می‌تواند تأثیرات عمده‌ای در دنیا داشته باشد، مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌ها با سازمان بهداشت جهانی و سازمان‌های دیگر تماس می‌گیرد تا اطمینان حاصل کند که واکنش مناسبی به بیماری داده می‌شود. شیوع ایبولا این بار گسترده تر و شدیدتر از دفعات پیش بوده، اما در نظر داشته باشید که تنها در بخش هایی از سه کشور بروز کرده است.»

سازمان بهداشت جهانی روز جمعه یک برنامه اضطراری ۱۰۰ میلیون دلاری برای کمک به سه کشور آفریقایی درگیر بیماری ایبولا اعلام کرد. این سازمان می‌گوید برای اجرای این برنامه به ۶۰۰ کارشناس بهداشتی نیاز دارد.

از شروع اپیدمی ایبولا تاکنون ۲۴۰۰ داوطلب از صلیب سرخ بین‌المللی برای کمک به گینه، سیرالئون و لیبریا اعزام شده‌اند.

در همین حال، خطوط هوایی امارات – که دفتر مرکزی آن در دوبی است – نخستین شرکت هواپیمایی بین‌المللی است که برای جلوگیری از گسترش ایبولا، همه پروازهای خود به گینه را به حال تعلیق درآورده است. با این حال پروازهای امارات به داکار پایتخت سنگال – که با گینه هم مرز است – کماکان ادامه دارد.

بسیاری از خطوط هوایی و فرودگاه‌های بین‌المللی در جهان، مسافرانی که از غرب آفریقا می‌آیند را غربال می‌کنند تا از عدم ابتلای آنها به بیماری اطمینان حاصل کنند.