شناسایی چند مقام‌ روسیه که اطلاعات هک شده آمریکا را به ویکی‌لیکس دادند

برخی مقام‌های ارشد اطلاعاتی ایالات متحده می‌گویند آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) هویت مقامات روسیه که اطلاعات هک شده از کمیته ملی حزب دموکرات و رهبران آن حزب را در اختیار وبسایت افشاگر ویکی‌لیکس گذاشتند، شناسایی کرده است.

خبرگزاری رویترز روز جمعه در گزارشی با ذکر این مقدمه نوشت، این مقام‌های اطلاعاتی که نخواستند هویتشان فاش شود گفته‌اند سازمان سیا و دیگر دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که دولت روسیه تلاش‌های خود را با هدف بی‌ اعتبار کردن روند انتخابات آمریکا به منظور کمک به کمپین دونالد ترامپ تشدید کرد.

به نوشته رویترز، این ارزیابی اطلاعاتی روز پنجشنبه در اختیار باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده قرار داده شده و قرار است روز جمعه نیز دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا را – که از بیستم ژانویه (اول بهمن ماه) کاخ سفید را از باراک اوباما تحویل خواهد گرفت – در جریان این امر قرار دهند.

این در حالی است که مدیران نهادهای اطلاعاتی آمریکا روز پنجشنبه در نشست کمیته نیروهای مسلح سنا برای بررسی نقش روسیه در هک سامانه‌های کامپیوتری و حمله سایبری به کارزار انتخابات ریاست جمهوری پائیز گذشته در آمریکا حضور یافتند و این اقدامات مسکو را «تهدیدی بزرگ» خواندند.

شبکه خبری ان بی سی نیز در گزارشی مشابه، با اشاره به خبر روزنامه واشنگتن پست درباره ابراز شادمانی برخی مقام‌های ارشد روسیه از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات پائیز گذشته، گفت که یک مقام‌ اطلاعاتی آمریکا این خبر را تایید کرده است.

ان بی سی هویت این مقام آگاه دولتی آمریکا را فاش نکرده است، اما می‌گوید وی با پرونده محرمانه حملات سایبری اخیر روسیه و هک شدن سامانه‌های کامپیوتری آمریکا توسط آن کشور، که روز گذشته به باراک اوباما ارائه شد، ارتباط مستقیم دارد.

این شبکه تلویزیونی به نقل از این منبع آگاه نوشت، «اطلاعات فوق سری به دست آمده نشان می‌دهد که دولت روسیه در حال برنامه ریزی و هدایت یک کمپین چندوجهی برای بی اعتبار کردن ساختار سیاسی آمریکا بودند.»

این مقام اطلاعاتی همچنین گفت که ابراز خوشحالی مقام‌های روسی از پیروزی آقای ترامپ در بخشی از گزارش جامع دستگاه‌های اطلاعاتی ایالات متحده درباره دخالت روسیه در روند انتخابات ریاست جمهوری اخیر آمده است.

بخش‌هایی از این گزارش که امکان انتشار در سطح عمومی را دارد، قرار است روز جمعه منتشر شود.

اندکی پس از انتشار این خبر، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده در توئیتر نوشت که «من از رؤسای کمیته‌های سنا و مجلس نمایندگان می‌خواهم پیش از دیدار با من، درباره گزارش فوق محرمانه اطلاعاتی که به ان بی سی داده شده تحقیق کنند.»

دونالد ترامپ تاکنون ارزیابی‌ جامعه اطلاعاتی آمریکا را در مورد دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری هشتم نوامبر (۱۸ آبان ماه)، که وی موفق شد با غلبه بر هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات به کاخ سفید راه یابد، نپذیرفته است. روسیه نیز این اتهام را رد کرده است.

در گزارش رویترز جزئیات مربوط به هویت مقام‌های روسیه، که آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا می‌گوید در حملات سایبری و سرقت اطلاعات از سامانه کامپیوتری کمیته ملی حزب دموکرات و ارائه آنها به وبسیات ویکی لیکس نقش داشته‌اند، مشخص نشده است.

باراک اوباما روز پنجشنبه هفته گذشته علاوه بر اعمال تحریم های جدید علیه مسکو، دستور اخراج ۳۵ دیپلمات روسیه از خاک ایالات متحده و تعطیلی دو مجتمع متعلق به آن کشور در ایالت‌های نیویورک و مریلند را صادر کرد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به رغم انتقاد از این تصمیم، با درخواست وزارت خارجه خود برای اخراج دیپلمات های آمریکا از روسیه مخالفت کرد و با بیان این که حق واکنش را برای خود محفوظ می‌داند، گفت منتظر دولت دونالد ترامپ می‌ماند.

روابط بین واشنگتن و مسکو - که بر سر برخی مسائل مانند دخالت روسیه در بحران اوکراین و الحاق شبه جزیره کریمه به خاک خود و حمایت از بشار اسد رئیس جمهوری سوریه با یکدیگر اختلاف دارند - به پائین ترین سطح از پایان جنگ سرد به این طرف رسیده است.