آبرام پیلی، معاون فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران، صبح روز شنبه ششم آبان با انتشار پستی در رسانه اجتماعی «ایکس» اعلام کرد در سوگ از دستدادن آرمیتا، دختر جوانی، است که به دلیل نپوشیدن حجاب در متروی تهران در اوایل ماه جاری مورد حمله قرار گرفت و اکنون بر اثر گزارشها جان باخته است.
این دیپلمات ارشد آمریکایی در ادامه یادآور شد: «خشونت مورد حمایت دولت ایران علیه زنان و دختران، برای بسیاری از خانوادهها در داخل و خارج ایران ویرانگر بوده است.»
در همین ارتباط، آنالینا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، در رسانه اجتماعی «ایکس» نوشت: «آرمیتا گراوند فقط ۱۶ سال سن داشت. یک کودک، یک دانشآموز، کل زندگیاش هنوز پیش رویش بود. وحشیگری رژیم، آینده او را ربود.»
وزیر امور خارجه آلمان در ادامه افزود: «آینده ایران متعلق به جوانانش است. آینده ایران متعلق به زنانش است. رژیم نمیتواند میل آنها به آزادی را سرکوب کند.»
هانا نیومن، از نمایندگان آلمان در پارلمان اروپا، در رسانه اجتماعی «ایکس» گفت: «آرمیتا گراوند درگذشت. کشته شد زیرا یک رژیم اسلامگرا فکر میکند اشکالی ندارد کودکان را به دلیل نپوشیدن حجاب با کتک زدن به کما فرستاد. مهسا امینی، نیکا شاکرمی، آرمیتا گراوند، و بسیاری دیگر رفتهاند. رژیمی که به جوانترین [شهروندان] خود خیانت میکند، آیندهای ندارد.»
هانا نیومن در پستی دیگر گفت: «رژیم میخواست لحظهای را برای اعلام مرگ او انتخاب کند که توجه جهانی بر جای دیگری معطوف است. بیایید اطمینان حاصل کنیم [مقامات جمهوری اسلامی] از این [مساله] قسر در نمیروند.»
انتشار خبر جانباختن آرمیتا گراوند، انعکاس گستردهای در رسانههای جهان داشت و از جمله خبرگزاریهای رویترز، آسوشیتدپرس، فرانسه، دویچهوله، و روزنامههایی همچون نیویورکتایمز، واشنگتنپست، و گاردین به آن پرداختند.
همچنین ببینید: بازتاب گسترده خبر جانباختن آرمیتا گراوند در رسانههای جهانعلاوه بر این، سازمانهای مدافع حقوق بشر و فعالان صنفی و مدنی ایرانی نیز با اشاره به حادثه زخمیشدن آرمیتا و سرکوب چندین دههای زنان و دختران ایرانی، انگشت اتهام را متوجه جمهوری اسلامی کردهاند.
آرمیتا گراوند، دختر نوجوان ۱۶ ساله، صبح روز نهم مهر ۱۴۰۲، هنگام حرکت به سمت مدرسه، در ایستگاه مترو «میدان شهدای» تهران، به دلیل نپوشیدن مقنعه و رعایت نکردن حجاب اجباری حکومتی، در داخل واگن، مورد حمله یک نیروی «آمر به معروف» قرار گرفت و با هل دادن او، سرش به لبه در خروجی قطار برخورد کرد و پس از بیهوشی به کما رفت.
روزنامه بریتانیایی «گاردین» روز ۱۳ مهر، سخنان دو شاهد را منتشر کرد که میگویند آرمیتا گراوند به محض اینکه داخل واگن مترو شد، یک زن مامور حجاب اجباری شروع به مشاجره با او کرد زیرا آرمیتا، دختر ۱۶ ساله، روسری به سر نداشت. یک شاهد به این روزنامه گفت که وقتی آرمیتا به زمین افتاد، هنوز به هوش بود.
همچنین ببینید: دو شاهد عینی روزنامه گاردین جزییات «حمله فیزیکی» مامور حجاب به آرمیتا گراوند را فاش کردندعفو بینالملل پیشتر اعلام کرده بود که به استناد گزارشهای منتشر شده و با اشاره به شواهد متعدد درباره مخفیکاری مقامهای جمهوری اسلامی در این باره، آرمیتا گراوند پس از حمله یک مامور اعمال حجاب اجباری به کما فرو رفته است.