مایک پمپئو از تشکیل «گروه اقدام ایران» در وزارت خارجه آمریکا خبر داد

آقای پمپئو اعلام کرد «برایان هوک» رئیس «گروه اقدام ایران» خواهد بود.

مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه در یک نشست خبری از تشکیل «گروه اقدام ایران» خبر داد و گفت هدف از ایجاد این گروه هماهنگی و اجرای سیاست ایالات متحده در برابر ایران، در دوره پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با هدف تغییر رفتار جمهوری اسلامی است.

آقای پمپئو در این نشست که در محل وزارت خارجه در شهر واشنگتن برگزار شد، اعلام کرد برایان هوک مدیر برنامه ریزی سیاسی وزارت خارجه ریاست گروه را بر عهده دارد و بر اجرای کامل سیاست دولت ترامپ در قبال ایران نظارت خواهد داشت و مستقیما به خود وزیر خارجه گزارش خواهد داد.

وزیر خارجه آمریکا با بیان این که ما باید تغییرات عمده‌ای را در ایران ببینیم و جهان نیز خواهان آن است که با ایران مانند یک کشور عادی برخورد کند، گفت ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا ایران را وادار کنیم رفتارش را تغییر دهد و برایان نقش زیادی را برای اعمال فشار حداکثری بر ایران ایفا کرده است.

برایان هوک

پس از مایک پمپئو، برایان هوک، به پرسش خبرنگاران در نشست پاسخ داد و در پاسخ به پرسشی در مورد مخالفت رهبر جمهوری اسلامی با مذاکره با آمریکا، که اخیرا مطرح کرده است، گفت این بستگی به رژیم ایران دارد که رفتار خود را عوض کند، ما بارها آمادگی خود را برای گفت‌وگو اعلام کرده‌ایم.

آقای هوک تاکید کرد ما ابتدا باید جدیت ایران را برای تغییر شاهد باشیم تا گفت‌وگو کنیم.

وی گفت، «اگر رژیم ایران نشان دهد که به تغییراتی اساسی در رفتارش متعهد است، آنگاه رئیس جمهوری آماده گفت‌وگو برای یافتن راه حل است. اما لغو تحریم‌ها، برقراری مجدد روابط کامل دیپلماتیک و تجاری با ایالات متحده، و نیز همکاری اقتصادی با آمریکا، فقط پس از آن میسر خواهد بود که ما جدیتی از سوی رژیم ایران در خصوص تغییر رفتار ببینیم.»

این دیپلمات ارشد آمریکایی که اکنون مسئول امور ایران در وزارت خارجه ایالات متحده شده است، سپس در پاسخ به یکی از خبرنگاران که پرسید ایران برای مذاکره ابتدا باید جدیت نشان دهد یا رفتار خود را تغییر دهد، گفت وزیر خارجه پمپئو ۱۲ شرطی که ایران باید برای رسیدن به توافق جدید انجام دهد را پیشتر ارائه کرده است.

خروج آمریکا از برجام و شروط ۱۲ گانه پمپئو

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده که بارها گفته است ایران با توسعه برنامه موشکی بالیستیک و ادامه سیاست‌های پیشین خود در خاور میانه روح توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ قدرت‌های جهانی با تهران را نقض می‌کند، هجدهم اردیبهشت ماه فرمان خروج رسمی واشنگتن از توافق را امضا کرد.

به دنبال خروج واشنگتن از توافق هسته‌ای سه سال پیش قدرت‌های جهانی با تهران، تحریم‌های آمریکا علیه ایران که پس از اجرای توافق در زمستان همان سال لغو شده بودند، در دو مرحله بازگردانده می‌شوند؛ مرحله اول تحریم‌ها پانزدهم مرداد اجرایی شد و مرحله دوم نیز اواسط آبان اعمال خواهد شد.

دولت پرزیدنت ترامپ، بارها تاکید است که هدف تعییر رفتار ایران است و در صورتی که شاهد این تغییر باشد حاضر است برای رسیدن به یک توافق بهتر و درست‌تر با تهران مذاکره کند. مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا اوایل خرداد ماه ۱۲ شرط را برای این منظور به جمهوری اسلامی ارائه داد.

رئیس جمهوری آمریکا پیشتر در پیامی در توئیتر، با این هشدار که «هر کس با ایران تجارت کند، با ایالات متحده تجارت نخواهد داشت،» تاکید کرده بود که «من خواستار صلح جهانی هستم، و نه چیزی کمتر از آن!»

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا هفته گذشته بار دیگر ضمن انتقاد از حکومت جمهوری اسلامی ایران، رفتار آن را مخالف «صلح جهانی» و مروج تروریسم توصیف کرد و از متحدان ایالات متحده خواست از تلاش‌های واشنگتن برای مقابله با دسترسی رهبری ایران به منابع مالی حمایت کنند.

آقای پمپئو پیشتر در اول مرداد ماه، در جمع گروهی از آمریکایی‌های ایرانی تبار در کتابخانه رونالد ریگان در «سیمی ولی» ایالت کالیفرنیا، گفته بود که پیامی برای مردم ایران دارد و آن این است که ایالات متحده آمریکا صدای شما را می‌شنود، ایالات متحده از شما حمایت می‌کند و با شماست.