پنتاگون طرحی برای اعزام ده هزار سرباز جدید به خاورمیانه آماده کرده است که قرار است امروز به کاخ سفید ارائه شود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامهای رسمی وزارت دفاع آمریکا نوشت که اعزام این سربازان به منطقه به منظور مقابله با تهدیدهای احتمالی ایران در منطقه است.
منابع آسوشیتدپرس گفتهاند که هنوز تصمیمگیری نهایی درباره این طرح اتخاذ نشده و مشخص نیست که آیا کاخ سفید با اعزام همه این سربازان یا بخشی از آنها به منطقه موافقت کند یا خیر.
به گفته این منابع، این طرح پاسخی به هیچ تهدید چدیدی از سوی جمهوری اسلامی نیست، اما به دنبال تقویت امنیت منطقه است. علاوه بر این نیروها، قرار است موشکهای پاتریوت، کشتیهای بیشتر و تلاش برای زیر نظر داشتن ایران بیشتر شود.
طی یک ماه گذشته تنشها میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده، افزایش پیدا کرده است. مقامهای ایالات متحده میگویند اطلاعاتی دارند که نشان میدهد خطر تهدیدهای ایران جدیتر از گذشته است.
در میانه اردیبهشت یک بار چهار کشتی در بندر فجیره امارات هدف خرابکاری قرار گرفتند و بعد به تاسیسات نفتی عربستان سعودی حمله شد. برخلاف خرابکاری در بندر فجیره که هویت عاملان آن در حد گمانه زنی ماند، گروه حوثیهای یمن که از حمایت جمهوری اسلامی ایران برخوردارند، مسئولیت حمله به تاسیسات نفتی عربستان را بر عهده گرفتند.
شامگاه یکشنبه ۲۹ اردیبهشت به وقت محلی عراق اعلام کرد که یک فروند راکت پرتاب شده به سمت منطقه به شدت محافظت شده «سبز» در بغداد، به نزدیکی سفارت آمریکا اصابت کرد.
آمریکا میگوید که جهت آمادگی برای واکنش در صورت حمله احتمالی ایران یا عوامل نیابتی آن به منافع آمریکا و متحدانش، اقدام به افزایش نیروهای رزمی دریایی و هوایی آمریکا در خلیج فارس کرده است. ایالات متحده با اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن و بمب افکنهای ب۵۲ به خاورمیانه، آرایش نظامیاش در منطقه را در پاسخ به آنچه نشانههای نگرانکننده از قصد و تدارک احتمالی ایران برای حمله به مواضع و نیروهای آمریکایی عنوان شده، تقویت کرده است.
علاوه بر این، وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، یک سامانه پدافند موشکی پاتریوت و یک ناوگان رزمی نیروی دریایی که پیشتر آبهای خلیج فارس را ترک کرده بود، به منطقه بازگردانده است.