تحلیلگران می گویند جنگ آمریکا و پاکستان علیه طالبان به موفقیت بیشتری میانجامد

با افزایش فشار نظامی نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا در افغانستان علیه شورشیان، جنگ علیه طالبان افغانی در پاکستان نیز تشدید شده است.
فرماندهان ارشد نظامی آمریکایی، بازداشت اخیر رهبران فراری طالبان افغانی را، رویدادهایی مهم در مبارزه با تروریسم توصیف می کنند.

شان مرونی، گزارشگر صدای آمریکا در اسلام آباد درباره آنچه که تحلیلگران «بهبود همکاری» میان ایالات متحده و پاکستان می خوانند، گزارش می دهد:

در هفته های اخیر، مقامات آمریکایی و پاکستانی از بازداشت شماری از اعضای ارشد طالبان یا کشته شدن آنان خبر داده اند. تحلیلگران می گویند چنین امری نشان دهنده بهبود هماهنگی است.
هنگامی که واشنگتن و اسلام آباد پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر در نیویورک، استراتژی ضد ترور را پیش گرفتند، تسنیم نورانی وزیر کشور پاکستان بود.

او می گوید آنچه که در آغاز، رابطه محکم میان دو کشور قلمداد می شد، کم کم تبدیل شد به درخواست مداوم آمریکا از مقامات پاکستان به «کار بیشتر» برای هدف قرار دادن اعضای طالبانی که از افغانستان وارد پاکستان شده اند.

اما آقای نورانی می گوید ایالات متحده اکنون از تمرکز پاکستان بر مغلوب ساختن جنبش محلی طالبانی خرسند است.
وزیر کشور سابق پاکستان می گوید: «به نظر من اکنون همکاری و هماهنگی افزایش یافته و نسبت به قبل از نظر تسخیر قلب و فکر مردم پاکستان بهتر عمل می شود، انچه که به نظر من در سال های اولیه وجود نداشت».

دیوید پترائوس، ژنرال آمریکایی که جنگ در افغانستان را تحت فرماندهی دارد، در سفر اخیرش به اسلام آباد از استراتژی نظامی پاکستان در تأمین امنیت پیشرفت های اخیرش علیه طالبان پاکستانی، پیش از هرگونه عملیات علیه مواضع طالبان افغانی در مناطق قبیله ای، حمایت کرد.

ژنرال پترائوس همچنین گفت بازداشت رهبران طالبان افغانستان در شهرهای کراچی و کویته نتیجه همکاری اطلاعاتی میان آمریکا و پاکستان بود.

تنویر خان، رئیس موسسه مطالعات استراتژیک که با بودجه دولتی پاکستان اداره می شود با این نظر موافق است:« به نظر من رفتار دوگانه پاکستان در قبال طالبان پاکستان و طالبان افغانستان، کاهش یافته است و همین مبنای توانایی بیشتر، همکاری، هماهنگی بهتر و تقسیم بهتر اطلاعاتی است».

او همچنین می گوید عملیات بزرگ نظامی ناتو در جنوب افغانستان و اعلام باراک اوباما درباره آغاز خروج احتمالی سربازان در سال آینده، پاکستان را متقاعده کرده است که زمان عمل فرا رسیده است.

اما علی رغم بهبود ظاهری در همکاری میان اسلام آباد و واشنگتن در جنگ علیه طالبان، تسنیم نورانی وزیر کشور سابق پاکستان می گوید کشورش از تلاش های آمریکا برای میانجیگری صلح با هند، ناامید شده است.

او می گوید: «بخش زیادی از پاکستانی ها گمان می کردند آمریکا هند را به سوی نوعی توافق سوق می دهد تا مشکلات میان هند و پاکستان حل شود اما متاسفانه این اتفاق نیافتاد».

دیپلمات های ارشد پاکستانی و هندی، در اولین دیدار عالی رتبه میان دو طرف از زمان حملات تروریستی ۲۰۰۸ تاکنون، شرکت می کنند.
تحلیلگران منطقه ای معتقدند تماس دیپلماتیک میان آمریکا و پاکستان موجب کاهش تنش های دوجانبه می شود که می تواند تلاش های نظامی پاکستان برای تأمین امنیت مناطق شمال غربی هم مرز با پاکستان را تشدید کند.