رئیس جمهوری آمریکا گفت که مقامهای جمهوری اسلامی ایران مایل به مذاکره هستند اما او هنوز برای مذاکره توافقی صورت نگرفته است.
پرزیدنت ترامپ عصر سهشنبه دوم مهر به وقت شرق آمریکا درباره احتمال مذاکره با مقامات ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «آنها دوست دارند مذاکره کنند. ما هنوز به نتیجهای نرسیدهایم. آنها اینجا هستند. ما هم اینجا هستیم، ولی هنوز بر سر آن توافقی نکردهایم. آنها دوست دارند مذاکره کنند. این مسئله، مطمئناً عقلانی است، اما ما هنوز با آن موافقت نکردهایم.»
او درباره تلاش رهبران کشورها برای میانجیگری بین آمریکا و ایران با اشاره به تلاش امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، گفت که علاوه بر او تعداد دیگری از رهبران جهان از جمله عمران خان، نخست وزیر پاکستان و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز مایل به این کار هستند.
پرزیدنت ترامپ افزود: «افراد زیادی دوست دارند ما را پای میز مذاکره ببرند. باید ببینیم چه میشود ولی تا به حال، با ملاقات موافقت نکردهایم.»
رئیسجمهور آمریکا در واکنش به اظهارات نخستوزیر پاکستان که گفته بود ترامپ از او خواسته برای تنشزدایی با ایران میانجیگری کند، گفت: «بسیار خوب، او دوست داشت این کار را انجام دهد و ما رابطه بسیار خوبی داریم؛ ولی نه، من در این باره چیزی نگفتم... او [عمران خان] در اصل از من درخواست کرد و فکر میکرد پیشنهاد خوبی است که ما (ترامپ و روحانی) ملاقات کنیم، چون ما در نیویورک هستیم و وقت داریم که این کار را انجام دهیم. اگرچه دیدارهای دوجانبه زیادی در دو روز گذشته داشتهایم.»
پیشتر برخی رسانه ها از جمله خبرگزاری فرانسه به نقل از نخست وزیر پاکستان که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به سر می برد و با پرزیدنت ترامپ و رهبران دیگر کشورها دیدار کرده است، نوشته بود که پرزیدنت ترامپ از او خواسته است تا بین ایران و آمریکا میانجیگری کند.
خبرنگار ارشد صدای آمریکا نیز با انتشار خبری مشابه در توئیتر خود نوشت که نخست وزیر پاکستان گفته است به خواسته پرزیدنت ترامپ و ولیعهد عربستان سعودی برای کاهش تنش آمریکا و عربستان با ایران تلاش میکند.
تنش در روابط آمریکا و عربستان با جمهوری اسلامی ایران در پی حملات به تاسیسات نفتی عربستان سعودی شدت گرفت.
عربستان و آمریکا ایران را مسئول حمله به این تاسیسات دانستند. دولت پرزیدنت ترامپ تحریمهای جدیدی علیه بانک مرکزی ایران اعمال کرد و عربستان سعودی نیز اعلام کرد برای اقدامی متناسب تصمیم خواهد گرفت.
همزمان با حضور رهبران جهان در نیویورک، حسن روحانی اعلام کرد که در صورت لغو تحریم ها حاضر به مذاکره درباره تغییرات اندک در برجام است؛ شرطی که آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روز سه شنبه آن را غیرواقعگرایانه دانست.
رئیس جمهوری ایالات متحده نیز در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که رهبران ایران، یک کشور با افتخار را به کشوری تبدیل کردند که مدام باید با آن با احتیاط رفتار کرد و این زمانی است که طبقه حاکم، مردم خود را رها میکند و برای کسب قدرت انفرادی و ثروت اندوزی وارد کارزار میشود.