بخش خصوصی در ویتنام مورد توجه رئیس جمهوری ایالات که به آن کشور سفر کرده، قرار گرفته است.
باراک اوباما در دومین روز از این سفر به شهر هوشیمین، مرکز اقتصادی ویتنام سفر کرده است که محلی مناسب برای صحبت از مزایای توافق تجاری است.
این توافق میان ۱۲ کشور دو سوی اقیانوس آرام تعرفهها را حذف میکند و این امر برای ویتنام که اقتصادش بر اساس تولیدات صادراتی است، بسیار منفعت دارد.
برای جمعی دو هزار نفری از کارآفرینان رئیس جمهوری آمریکا چشم اندازی بهتری از آینده برای ویتنام پیش بینی میکند.
به گفته پرزیدنت اوباما توافقهای تجاری شرکای بازرگانی آن کشور را گسترش میدهند.
وی گفت "ویتنام تنها به یک کشور دیگر متکی نخواهد بود و شرکای بیشتری خواهد داشت، از جمله ایالات متحده."
وی با اشاره به لغو تحریمهای تسلیحاتی گفت "ویتنام دسترسی بیشتری به تجهیزات دفاعی برای تأمین امنیت شما خواهد داشت و بدین ترتیب آمریکا نشان میدهد که آماده است رابطه خود با ویتنام را بطور کامل عادی کند."
رئیس جمهوری آمریکا گفت کوچک بودن یک کشور نباید باعث شود کشورهای بزرگتر به آن زور بگویند و اختلافها باید بطور مسالمت آمیز حل شوند؛ که اشارهای ضمنی به چین بود که در دریای جنوبی چین، مانع کشتیرانی برخی کشورها میشود.
در این جمع که برخی مقامات دولتی هم حضور داشتند، باراک اوباما در مورد حقوق بشر نیز صحبت کرد و گفت حتی آمریکا هنوز خود دست به گریبان مشکلاتی در این زمینه است.
پیش از این سخنرانی، رئیس جمهوری آمریکا با شش نفر از اعضای جامعه مدنی ویتنام ملاقات کرد و به آنها گفت که در مورد برخی محدودیتها با مقامات کشورشان صحبت کرده است.
وی با بیان این که "چند فعال دیگر هم به این گردهم آیی دعوت کرده بودیم، اما به دلایلی مانع حضور آنها شدهاند،" گفت "به هر کشوری که میرود، میخواهد مستقیماً حرفهای فعالان را بشنود."