اوباما رويکرد به جهان اسلام را با مرگ بن لادن تکرار می کند

اوباما رويکرد به جهان اسلام را با مرگ بن لادن تکرار می کند

وال استريت جرنال زير عنوان «رئيس جمهوری دوباره دست دوستی به سوی مسلمانان داراز می کند» می نويسد پرزيدنت باراک اوباما در تدارک رويکردی جديد به جهان اسلام است، و به گفته مقام های ارشد آمريکایی از مسلمانان در خاورميانه و ورای آن خواهد خواست جنگجویی اسلامی را با توجه به مرگ اسامه بن لادن کنار بگذارند و عصری نوين را در مناسبات با آمريکا آغاز کنند.

همين مقام ها می گويند آقای اوباما آماده می شود تا اين پيام را در يک سخنرانی جامع، احتمالا هفته آينده ايراد کند.

رئيس جمهوری قصد دارد استدلال کند همزمانی مرگ بن لادن با قيام های مردمی در شمال آفريقا و خاورميانه گويای به انتها رسيدن زمانی است که القاعده می توانست مدعی مطرح ساختن آرمان های اسلام شود.

بن رودز (Ben Rhodes) معاون مشاور امنيت ملی در کاخ سفيد در مصاحبه ای می گويد «اين تقارن جالبی است که کشته شدن او با ظهور مدلی از تحول و دگرگونی در منطقه همراه شده است که کاملا نقطه مقابل و بر عکس مدل بن لادن است.»

از ژانويه به بعد، قيام های مردمی ديکتاتورهای مادام العمر را در تونس و مصر سرنگون ساخته است. اين قيام ها ضمن متزلزل ساختن حکام ليبی، بحرين، سوريه، يمن و اردن، بزرگترين موج دگرگونی های سياسی را به وجود آورده است که جهان از هنگام فرو ريختن ديوار برلن تا کنون شاهد آن بوده است.

اما فشار به سوی دمکراسی به نظر می رسد در بعضی کشورها راکد مانده است. اعتراض های خيابانی عليه معمر قذاقی رهبر ليبی به جنگی داخلی مبدل شده است که سازمان پيمان آتلانتيک شمالی از شورشيان آن حمايت می کند. بشار اسد، رئيس جمهوری سوريه، و خاندان حاکم خليفه در بحرين، هر دو، با خشونت به اعتراض ها واکنش نشان داده اند.

مرگ بن لادن به آقای اوباما اين فرصت را می دهد که با تاکيد بر اعتقاد بسياری از مقام های دولتی بگويد زوال در موقعيت اين رهبر ترور، از هنگام تحول موسوم به بهار عرب شروع شده بود.

به گفته مقام های آمريکایی آقای اوباما در نظر دارد خطاب به جهان اسلام بگويد بن لادن مظهر رويکردی شکست خورده و متعلق به گذشته بود، حال آنکه خيزش های مردمی جاری در خاورميانه و شمال آفريقا مظهر آينده است.