مقاله ای از دیوید سنگر و چو سانگ هون در نیویورک تایمز
دولت ترامپ هشدار داده است که کره شمالی برای جنگ التماس می کند و ضمنا چین و دیگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد را برای قطع کامل صادرات نفت و دیگر مواد سوختی به کره شمالی زیر فشار گذاشته است. مقام های ارشد دولت ترامپ این اقدام را بهترین شانس واپسین برای حل مناقشه کره شمالی از طریق تحریم به جای اقدام نظامی توصیف می کنند.
کره جنوبی می گوید همسایه شمالی برای سومین آزمایش موشک بالیستیک بین قاره ای طی یک ماه گذشته آماده می شود. وزارت دفاع آمریکا تدابیری را برای احتمال پرتاب این موشک به سمت جزیره گوآم در نظر دارد.
روشن نیست آیا شی جین پینگ رییس جمهوری چین، حاضر است با طرح پیشنهادی آمریکا در شورای امنیت برای قطع صادرات سوخت به کره شمالی موافقت کند یا نه.
تقریبا نود درصد تجارت کره شمالی از طریق چین انجام می گیرد و نزدیک به تمام واردات انرژی اش از طریق چین تامین می شود. سطح روابط تجاری چین و کره شمالی طی دوازده ماه گذشته به شدت بالا رفته است.
پکن همواره نگران بوده که قطع واردات نفت منجر به سقوط رژیم کره شمالی شود. این امر از نگاه پکن به معنای اشغال کره شمالی توسط کره جنوبی و استقرار متحد آمریکا در مرزهای چین است.
پرزیدنت ترامپ در تماسی تلفنی با رییس جمهوری کره جنوبی با ارتقاء توان موشک های بالیستیک آن کشور موافقت کرد.
. آمریکا قطع سوخت را سال ۱۹۴۱ در برابر ژاپن با امید به تغییر رفتار آن کشور پیش از حمله به پرل هاربر به کار گرفت.
در کاخ سفید انتظار چندانی نمی رود که چین با قطع سوخت کره شمالی همراهی کند ولی این امر در کانون تلاش های دولت ترامپ قرار دارد. آمریکا قطع سوخت را سال ۱۹۴۱ در برابر ژاپن با امید به تغییر رفتار آن کشور پیش از حمله به پرل هاربر به کار گرفت.
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، پیشنهاد چین و روسیه مبنی بر توقف آزمایش های هسته ای و موشکی کره شمالی در برابر توقف رزمایش های آمریکا را رد کرد.
ریچارد هاس، رییس شورای روابط خارجی و از اعضای پیشین دولت های بوش پدر و پسر، می گوید: «دلایل کافی برای عدم پذیرش پیشنهاد توقف در برابر توقف وجود دارد، اما این به این معنا نیست که در ازای توقف امتیازی داده نمی شود. آمریکا هنوز گزینه هایش را ارائه نکرده است؛ این که آماده پذیرش چه چیزی است. در حال حاضر یک خلاء دیپلماتیک وجود دارد.»