واکنش آمریکا به تمایل گفتگو؛ مذاکراتی را می‌پذیریم که به غیر هسته‌ای شدن کره شمالی برسد

در مراسم اختتامیه المپیک زمستانی، ایوانکا ترامپ دختر و مشاور رئیس جمهوری آمریکا در کنار رئیس جمهوری کره جنوبی و ژنرال کیم یونگ چول مقام ارشد کره شمالی حضور داشت.

ساعتی بعد از ابراز تمایل کره شمالی برای مذاکره با ایالات متحده، کاخ سفید در بیانیه‌ای ضمن استقبال از مذاکره برای حل مشکلات موجود، تاکید کرد هرگونه گفت‌وگو با پیونگ‌یانگ باید به غیرهسته‌ای شدن کره شمالی منجر شود.

کاخ سفید یکشنبه شب ششم اسفند، در بیانیه خود یادآور شد: ایالات متحده، کره جنوبی و جامعه بین‌الملل اتفاق نظر دارند غیرهسته‌ای شدن باید نتیجه گفت‌وگو با کره شمالی باشد و تا غیرهسته‌ای شدن این کشور حداکثر فشار باید ادامه یابد.

در این بیانیه همچنین آمده: همان‌طور که پرزیدنت ترامپ گفت، اگر کره شمالی غیرهسته‌ای شود، راهی روشن‌تر برای آن وجود دارد. ما خواهیم دید که آیا پیام امروز پیونگ‌یانگ، در مورد تمایل به گفت‌وگو، نشانگر نخستین گام‌ها در راه غیرهسته‌ای شدن است یا نه.

واکنش کاخ سفید به ابراز تمایل کره شمالی برای مذاکره با آمریکاست. روز یکشنبه «مون جه‌‌این» رئیس جمهوری کره با مقام‌های ارشد اطلاعاتی کره شمالی از جمله ژنرال کیم یونگ چول، اعلام کرد پیونگ یانگ مایل است با ایالات متحده گفتگو کند.

این اولین ابراز تمایل برای مذاکره با آمریکا از سوی پیونگ یانگ بعد از سالها تنش است.

خبرگزاری فرانسه بعد از واکنش کاخ سفید گزارش داد هنوز مشخص نیست که این بیانیه دولت آمریکا نشانگر فاصله گرفتن ایالات متحده از مواضع قبلی است یا خیر چون پیش از این آمریکا اعلام کرده بود هرگونه گفتگو منوط به برداشتن گام عملی از سوی کره شمالی است.

در این بین، «مون جه‌‌این» رییس‌جمهوری کره‌جنوبی روز دوشنبه از دو کشور آمریکا و کره شمالی خواست گفتگوها را سریع تر آغاز کنند. او به دو کشور توصیه کرد: آمریکا باید توقعات خود را از گفتگو با کره شمالی کاهش دهد و پیونگ یانگ نیز تمایل خود را به خلع سلاح نشان دهد.

در یک سال اخیر تنش در شبه جزیره کره افزایش یافته است. کره شمالی بیش از ده آزمایش موشکی و هسته ای انجام داده و آمریکا به این آزمایش ها معترض است و می گوید پیونگ یانگ این کشور را مستقیم تهدید کرده است.

با اینکه مقام های آمریکا احتمال حمله نظامی را رد نکرده اند اما ترجیح می دهند از راه دیپلماتیک مشکل کره شمالی حل شود.

کره شمالی در حال حاضر با تحریم‌های گسترده از سوی آمریکا و شورای امنیت روبرو است.

پرزیدنت ترامپ نیز روز جمعه اعلام کرد بزرگترین بسته تحریمی کره شمالی به زودی اعمال می شود.

دو هفته پیش کیم یو-جونگ، خواهر رهبر کره شمالی و کیم یونگ-نام که رئیس دولت کره شمالی است در نزدیکی مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا حضور یافتند اما هیچ ملاقاتی صورت نگرفت و بعد وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد مقام های کره شمالی در آخرین لحظه نظر خود را تغییر دادند.