تحریم‌های جدید آمریکا علیه «شبکه در سایه» فروش نفت ایران

تحریم خزانه‌داری

ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه ٢٩ آذر چندین نهاد و کشتی را به دلیل دست‌داشتن در فروش نفت و مواد پتروشیمی جمهوری اسلامی ایران تحریم کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای چهار نهاد و سه فروند کشتی را که با مشارکت در فروش نفت و مواد پتروشیمی جمهوری اسلامی موجب تولید میلیاردها دلار برای این حکومت شدند، تحریم کرد.

بر اساس این بیانیه، درآمد مزبور صرف برنامه هسته‌ای حکومت ایران، توسعه و تکثیر موشک‌های بالستیک، و تامین مالی گروه‌های نیابتی تروریستی همچون حزب‌الله، حماس، و حوثی‌ها شده است.

این بیانیه می‌افزاید که کشتی‌های تحریم‌شده نیز از روش‌های مبهم و فریب‌کارانه برای پنهان‌کردن این تجارت «به طور چشمگیر خطرناک برای صنعت دریانوردی» بهره گرفته‌اند.

همزمان، وزارت امور خارجه آمریکا نیز چندین نهاد را به دلیل انتقال نفت خام جمهوری اسلامی ایران تحریم کرد.

بردلی اسمیت، معاون سرپرست وزارت خزانه‌داری در امور مالی و تروریسم، گفت که حکومت ایران همچنان با تکیه بر «شبکه در سایه» متشکل از کشتی‌ها، شرکت‌ها، و تسهیل‌کنندگان به تامین توسعه برنامه هسته‌ای خطرناک، تکثیر سیستم‌های تسلیحاتی، و حمایت از گروه‌های نیابتی خود ادامه می‌دهد.

اسمیت افزود که آمریکا متعهد به مقابله با «جریان‌های کلیدی درآمد» برای حکومت جمهوری اسلامی ایران است که به گفته او، برای تامین فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده این حکومت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نهادهای تحریم‌شده از سوی ایالات متحده در کشورهای لیبریا، یونان، پاناما، جزایر مارشال، هنگ‌کنگ، جزایر سیشیل، هند، و سورینام و کشتی‌های تحریم‌شده نیز حامل پرچم کشورهای جیبوتی، سان‌مارینو، پاناما، کامرون، کامرون، و باربادوس هستند.

آمریکا روز چهارشنبه نیز مجموعه‌ای از افراد و نهادهای مرتبط با برنامه‌های موشکی و پهپادی حکومت ایران را تحریم کرد.

همچنین ببینید: تحریم‌های جدید آمریکا علیه عوامل برنامه‌های موشکی و پهپادی حکومت ایران

ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا طی سال‌های گذشته تحریم‌های گسترده‌ای علیه افراد و نهادهای دست‌اندرکار در برنامه‌های پهپادی و موشکی حکومت ایران و همچنین ناقضان حقوق بشر و عاملان سرکوب معترضان وضع کرده‌اند.

در مقابل، جمهوری اسلامی به‌رغم هشدارهای مکرر کشورهای غربی نسبت به تداوم تحریم‌ها، همچنان اصرار دارد به اقدامات بی‌ثبات‌کننده خود در زمینه‌های مختلف از جمله نظامی و حقوق بشری ادامه دهد.