آمریکا به سرعت به سوی بازگشایی تجاری گام برمی‌دارد

بخش انگلیسی صدای آمریکا - ایالات متحده به سرعت به سوی کاهش محدودیت‌ها و بازگشایی تجاری پس از تعطیلی ناشی از ویروس کرونا حرکت می کند، اما یک متخصص سرشناس بیماری‌های همه‌گیر می‌گوید نتیجه این کار ابتلا و مرگ بیشتر خواهد بود.

فرمانداران در ۴۷ ایالت از ۵۰ ایالت آمریکا اکنون محدودیت‌های اعمال شده را کاهش داده و اجازه داده اند فروشگاه ها، رستوران ها، و دیگر کسب‌وکارها در سطح محدودی با رعایت دست کم دو متر فاصله‌گذاری اجتماعی بازگشایی شوند. با این وجود، بیشتر ایالت ها به معیار دولت فدرال حاکی از کاهش شمار مبتلایان طی یک دوره دو هفته ای نرسیده‌اند.

معترضان در بسیاری از ایالت ها خواستار از سر گیری فعالیت های تجاری شده اند تا مردم بتوانند به محل کار خود برگشته و چون گذشته خرید کنند. نظرسنجی «مرکز پژوهش پیو» در ایالات متحده نشان می دهد که حدود دوسوم آمریکایی ها کماکان از بازگشت به زندگی پیش از کرونا نگران هستند.

حدود ۸۰ هزار نفر در ایالات متحده در اثر این بیماری همه گیر جان باخته اند. «انستیتو ارزیابی و شاخص های سلامت» در «دانشگاه واشنگتن» پیش‌بینی کرده است که تا اوایل ماه اوت بیش از ۱۳۷ هزار آمریکایی بر اثر این بیماری خواهند مرد. پیش‌بینی هفته قبل این موسسه مرگ ۱۳۴ هزار نفر بود. کاهش محدودیت ها در سراسر ایالات متحده در این افزایش آماری موثر بوده است.

دکتر کریستوفر موری، مدیر «انستیتو ارزیابی و شاخص های سلامت»، می گوید: «تا زمانی که شاهد سرعت گرفتن انجام آزمایش تشخیص ویروس کرونا، ردیابی تماس مبتلایان، انزوای افراد آزمایش مثبت، و استفاده فراگیر از ماسک در اماکن عمومی نباشیم، احتمال بالایی از موارد تازه ابتلا وجود دارد.»

رئیس جمهوری آمریکا دوشنبه درباره نقش آزمایش تشخیص ویروس کرونا در اقتصاد ملی صحبت می‌کند. مقام های کاخ سفید درباره ابتلای دو کارمند قوه مجریه، شامل یک پیشخدمت شخصی پرزیدنت ترامپ و کیتی میلر، سخنگوی مایک پنس معاون ریاست جمهوری، به ویروس کرونا ابراز نگرانی می‌کنند.

نیویورک با نزدیک به ۲۷ هزار مورد مرگ بیشترین آسیب را دیده است. هرچند این ایالت شاهد کاهش شمار مبتلایان بوده و اکنون در صدد بازگشایی بعضی کسب‌وکارها از روز جمعه است.

اندرو کومو، فرماندار ایالت نیویورک، طی دستوری دو بار در هفته آزمایش ویروس کرونا را برای کارکنان خانه‌های سالمندان اجباری کرده است و بیمارستان‌ها تنها زمانی که نتیجه آزمایش «کووید۱۹» بیماران منفی باشد می‌توانند آنها را به این مراکز بفرستند.