چشمان زیادی در جهان بیش از اندازه و برخلاف معمول گذشته به انتخابات میان دوره ای جاری آمریکا دوخته شده است، در حالی که در گذشته، تنها انتخابات ریاست جمهوری آمریکا توجه جهانیان را به خود جلب می کرد.
«فرانک لانگفیت» در گزارش بلندی در رادیو عمومی سراسری آمریکا موسوم به ان پی آر به بررسی این دلایل پرداخته و نوشته است: آن دسته از کشورها از جمله چین،که در سال ۲۰۱۶ به پیروزی دونالد ترامپ دل بسته بودند، اکنون خواستار آن هستند که دموکرات ها در انتخابات جاری موفق شوند.
این موضوعی است که پرزیدنت ترامپ یک ماه پیش خود در یکی از نشست های انتخاباتی حزب جمهوریخواه به آن اشاره کرد.
کشورهای اروپای غربی که می بینند دولت ترامپ به آن سوی اقیانوس اطلس توجهی ندارد و به متحدان آمریکا پشت کرده است، امیدوارند دموکرات ها دست کم کنترل مجلس نمایندگان را در دست بگیرند و بخشی از قدرت رئیس جمهوری را مهار کنند.
«یان بوند» دیپلمات کهنه کار انگلیسی می گوید، اگر در انتخابات جاری باز هم جمهوریخواهان پیروز میدان شوند، نشانه آن است که ترامپ یک پدیده زودگذر نیست، بلکه تغییری اساسی در سیاست و دیدگاه آمریکا به جهان خارج است. در چنین صورتی اروپا دیگر نمی تواند در هنگامه بحران، روی کمک آمریکا حساب کند، اما اگر دموکرات ها پیروز انتخابات باشند، پرزیدنت ترامپ به ناچار در سیاست های خود میانهروتر خواهد شد.
در لندن طرفداران خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت و عمدتا بوریس جانسون وزیر خارجه پیشین از هواداران پرزیدنت ترامپ هستند که سرسختانه از برگزیت حمایت کرده و از قرارداد دوجانبه تجاری با آمریکا به گرمی استقبال کرده است.
اما دیگر کشورها چطور؟ یک کارشناس بلندپایه هندی می گوید انتخابات میان دوره ای آمریکا بر مناسبات واشنگتن- دهلی نو تاثیر چندانی ندارد، زیرا اغلب مسائل کلیدی در تجارت خارجی به اعضای کابینه و از جمله وزیر خارجه یا بازرگانی فدرال برمی گردد. در رأس کابینه هم رئیس جمهوری قرار دارد که کوتاه نمی آید؛ پس از نظر هند انتخابات جاری چندان توفیری نمی کند.