مهندسان زیست پزشکی آمریکا دستگاهی تولید کرده اند که با استفاده از یک تلفن هوشمند، تشخیص سریع و دقیق بیماری مالاریا را حتی در نقاط دورافتاده، ممکن می سازد.
با این دستگاه یک تلفن همراه به میکروسکوپی برای تشخیص بیماری مالاریا تبدیل می شود.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
این فناوری می تواند بیماری مالاریا را در یک دهکده در روندای آفریقا به همان دقتی تشخیص دهد که در آزمایشگاه های کشورهای پیشرفته غربی تشخیص داده می شود.
این دستگاه را مهندسان زیست پزشکی دانشگاه ای اند ام تگزاس تولید کرده اند.
"جرارد کتا"، استاد مهندسی زیست پزشکی دانشگاه ای اند ام تگزارس در این باره گفت: "مالاریا امروزه با میکروسکوپ های بزرگ در مراکز بهداشتی تشخیص داده می شود که استفاده از آن بسیار پیچیده است و تکنیسین آن باید آموزش دیده باشد. این کاری که ما می کنیم تشخیص بیماری با یک ابزار قابل حمل و نقل است."
این وسیله کوچک، می تواند با استفاده از دوربین تلفن همراه عکس بسیار دقیق اشیایی را که ده برابر کوچکتر از قطر موی انسان است، بگیرد.
این ابزار با استفاده از نور پلاریزه شده عکس نمونه خون را می گیرد. نور پلاریزه شده باعث می شود اثرات پارازیت مالاریا در خون که نقاط بسیار روشنی است دیده و تشخیص داده شود. این نقاط روشن در میان گلبول های قرمز دقیقا نشان دهنده ابتلای شخص به مالاریا است.
ترکیب این دستگاه و تلفن همراه، تشخیص بیماری را در چند دقیقه ممکن می سازد.
جرارد کتا استاد مهندسی زیست پزشکی دانشگاه ای اند ام تگزاس می گوید: "نرم افزار تلفن تصویر نمونه خون را می گیرد و به طور خودکار سلول های قرمز و پارازیت ها را در زوایای مختلف می شمارد. به این طریق پزشک می تواند تشخیص دهد که بیمار مالاریا دارد یا نه."
به گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۵، حدود ۲۱۴ میلیون مورد مالاریا در جهان تشخیص داده شده که ۴۳۸ هزار مورد آن به مرگ شخص منجر شد.
۹۰ درصد این مرگ و میر در آفریقا بوده است. این شمار زیاد مبتلایان به مالاریا و مرگ ناشی از آن، دانشمندان را بر آن داشت که دستگاه قابل حمل و نقل و ارزانی را تولید کنند که جایگزین میکروسکوپ های گران قیمت و سنگین شود.
تلفن همراه در آفریقا به راحتی در دسترس است و دستگاه نوری که به آن متصل می شود، کمتر از ۵۰ دلار قیمت دارد.