وزارت خزانهداری آمریکا تحریمهای تازهای را علیه هفت فرد ایرانی به دلیل نقششان در تلاش برای مداخله در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۴ اعمال کرده است.
بنا بر بیانیهای که دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (اوفک) روز جمعه ۶ مهر منتشر کرد، بردلی اسمیت، معاون موقت وزارت خزانهداری در امور مبارزه با تروریسم و اطلاعات مالی، با تاکید بر تداوم «نظارت دقیق دولت ایالات متحده بر تلاشهای عوامل شریر به منظور تأثیرگذاری یا مداخله در سلامت انتخابات» ایالات متحده، از این تحریمها به عنوان «بخشی از تلاشهای گسترده دولت آمریکا» با استفاده از «همه ابزارها و اختیارات موجود» برای «پاسخگو کردن کسانی که قصد تضعیف نهادهای این کشور را دارند» یاد کرد.
بنا بر این بیانیه، این وزارتخانه هفت فرد مرتبط با تلاشهای مورد حمایت جمهوری اسلامی با هدف اخلال در روند انتخابات آمریکا را تحت تحریم قرار داده است.
در این بیانیه همچنین آمده است که تحریمشدگان به فعالیتهای سایبری از جمله «حملههای فیشینگ و عملیات هک و افشای اطلاعات با هدف تأثیرگذاری بر انتخابات آمریکا» دست زدهاند. وزارت خزانهداری آمریکا همچنین جمهوری اسلامی را به تلاش برای هدف قرار دادن مقامات دولتی و کارزارهای انتخاباتی مهم با هدف تضعیف اعتماد عمومی به نظام انتخاباتی آمریکا متهم کرده است.
به گفته وزارت خزانهداری این تحریمها در راستای اقدامات قبلی مشابه علیه شرکت ایرانی «ایمن نت پاسارگاد» که پیشتر به عنوان شرکت «نت پیگرد سماوات» شناخته میشد و در تلاش برای تأثیرگذاری بر انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکا نقش داشت، انجام میشد. فعالیتهای «ایمن نت پاسارگاد» شامل ارعاب رأیدهندگان و انتشار اطلاعات نادرست با هدف ایجاد اختلاف میان رأیدهندگان آمریکایی بود.
مسعود جلیلی، عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، و شش تن از کارکنان شرکت امنیت سایبری«ایمن نت پاسارگارد» که پیشتر با نام شرکت «سماوات پیگرد نت» شناخته می شد در فهرست تحریمهای تازه آمریکا قرار دارند.
نام این شش عضو شرکت «ایمن نت پاسارگاد»، علی مهدویان، فاطمه صادقی، الهه یزدی، سید مهدی رحیمی حاج آبادی، محمدحسین عبدالرحیمی، و رحمت الله عسکریزاده ذکر شده است.
وزارت خزانهداری آمریکا در این بیانیه با تاکید بر «تعهد دولت آمریکا برای حفاظت از نهادهای دموکراتیک خود در برابر مداخله خارجی» درباره پیامدهای این تحریمها هشدار داده و گفته است که اموال و داراییهای این تحریمشدگان در آمریکا مسدود شده و از هرگونه معامله افراد و شرکتهای آمریکایی با این افراد جلوگیری میشود.
وزارت خارجه آمریکا حدود ده ماه قبل، در آبان ۱۴۰۲، اسامی علی مهدویان، فاطمه صادقی، و الهه یزدی را در فهرست «برنامه پاداش برای عدالت» قید کرده بود.