جلوگیری از بوجود آمدن یک داعش دیگر

چه انگیزه هایی مردم، بویژه مردان و زنان جوان، را وا می دارد که به گروه های تروریستی بی رحم و استثمارگری مانند داعش یا بوکوحرام بپیوندند؟ اگر قرار است با توانایی تروریست هایی که اعضای جدید می گیرند، مقابله کنیم و مانع از تشکیل گروه های مشابه در آینده شویم، باید این انگیزه ها را بهتر بفهمیم.

افراد، حتی تمامی جوامع ممکن است به دلایل پیچیده زیاد با گروه های افراطی خشن متحد شوند.

کسانی که احساس می کنند جامعه آنها را بر زمینه های سیاسی، باور مذهبی، وضعیت اجتماعی یا اقتصادی یا ناراحتی های دیگر به حاشیه می کشاند، ممکن است تبلیغات تروریستی را ترغیب کننده پیدا کنند و درصدد یافتن معنا و مقبولیت در داخل گروه های تروریستی بر آیند – گروه هایی که موجب می شوند آنها به خشونت رو کنند و آن را در مورد جوامعی که کاملا قبولشان نکرده است، بکار برند.

در سطحی بالاتر، افراد و جوامع ممکن است در جستجوی معنای بیشتری در ایدئولوژی های افراطی، و حامیان آنها، که به نظر می رسد به نیازهایشان برای یک مقصود یا هویت پاسخ می دهند، برآیند.

معنایش این است که برای خنثی کردن جاذبه گروه های تروریستی خشن، ما باید راه هایی جهت تامین نیازهای انسانی برآورده نشده پیدا کنیم. سارا سِوال معاون وزارت خارجه آمریکا در امور امنیت غیرنظامی، دموکراسی و حقوق بشر گفت: «این نیازها می تواند از فراهم آوردن امنیت، توسعه گزینه های اقتصادی، تا دادن حق بیشتر به جوامع حاشیه ای در تعیین آینده سیاسی آنها متفاوت باشد.»

بنابر این، ما به کوشش به سوی رویکردی برای مقابله با افراط گرایی خشن، که بهتر افراد و جوامع را از پیوستن به تروریسم باز دارد، می افزائیم. ایجاد اعتماد از آن جمله است، و نیز قدرت بخشیدن به طیف گسترده تری از مردم، جامعه مدنی، بازرگانان، رهبران مذهبی، زنان، جوانان، نهادهای بین المللی و تندروهای سابق برای برخورد با وعده های دروغین گروه هایی مانند دولت خود خوانده اسلامی در عراق و شام یا داعش، و ساختن جوامع پویا تر. این کار ساختن شبکه ای از شریکان جهانی، شامل نهادهای منطقه ای و بین المللی مانند اتحادیه عرب، سازمان ملل متحد، بانک جهانی، اتحادیه آفریقا، و مجمع اقتصادی جهانی را برای تقویت عناصر این رویکرد ایجاب می کند.

بطور خلاصه، اگر ما بتوانیم مهمترین عواملی را که موجب می شوند مردم به خشونت رو کنند از میان برداریم یا کاهش دهیم، آنوقت می توانیم جایگزین ساختن عقاید مخرب که تروریسم را ابزاری برای تغییر می داند، با راهی به سوی بهبود فردی و اجتماعی و امید برای آینده ای بهتر آغاز کنیم.

آنگونه که پرزیدنت اوباما گفت «ایدئولوژی ها با اسلحه شکست نمی خوردند، با عقاید بهتر، نگرشی جذاب تر و قابل قبول تر، شکست داده می شوند.»