نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد عصر پنجشنبه در نشست شورای امنیت برای بررسی هشتمین گزارش دبیرکل سازمان درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا گفت، این گزارش نمایانگر بیاعتنایی آشکار جمهوری اسلامی ایران به قطعنامه است.
کلی کرفت در مورد بخشی از گزارش دبیرکل درباره حمله ۱۴ سپتامبر به تاسیسات نفتی عربستان سعودی، با بیان این که تنها ایران است که میتواند حملاتی با این مقیاس و پیچیدگی انجام دهد گفت، همانطور که قبلا بارها گفتهایم تهران مسئول این حملات است.
نماینده آمریکا که ریاست دورهای شورای امنیت را نیز بر عهده دارد افزود، «حملات از سمت شمال صورت گرفته و نه از جنوب ... جمهوری اسلامی ایران از خاک خود به یک کشور مستقل حمله کرده و ما از همه اعضای شورا میخواهیم آن را محکوم کنند.»
خانم کرفت در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد که جمهوری اسلامی ایران با ادامه برنامه توسعه موشکی بالیستیک خود، بار دیگر بیاعتنایی خود را به مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ نشان داده است؛ موشکهایی که قابلیت حمل کلاهک هستهای را دارند.
وی با اشاره به اعتراضات اخیر مردمی در برخی کشورهای خاورمیانه گفت، فرمانده نیروی قدس سپاه، قاسم سلیمانی، آزادانه به سراسر منطقه سفر میکند و از سرکوب اعتراضات مسالمتآمیز مردمی توسط عوامل نیابتی جمهوری اسلامی حمایت میکند.
نماینده آمریکا در سازمان ملل همچنین با اشاره به آخرین گام اعلام شده ایران برای کاهش تهدات برجامی خود گفت، هیچ دلیل مشروعی برای ازسرگیری غنیسازی اورانیوم در فردو وجود ندارد و تهران باید فورا فعالیتهای غنیسازی را در آنجا متوقف کند.
کلی کرفت تاکید کرد که ایالات متحده به گفتوگو با ایران جهت رسیدن به توافقی که بهتر بتواند در خدمت صلح و امنیت جهانی باشد تمایل دارد، با این حال وقتی جمهوری اسلامی در حال بیثبات کردن منطقه است، آمریکا بیتفاوت به نظاره نخواهد نشست.
وی افزود، ما هر کاری در توانمان باشد انجام میدهیم تا فعالیتهای بدخواهانه ایران را در منطقه مهار کنیم و از شرکای خود نیز در شورای امنیت میخواهیم چنین کنند.
خانم کرفت در پایان به اعتراضات اخیر مردم در داخل ایران نیز اشاره کرد و سرکوب آنها را توسط نیروهای امنیتی ظالمانه خواند و گفت، ایالات متحده قویا این پاسخ حکومت به اعتراضات مردم را محکوم میکند و با مردم ایران ابراز همبستگی میکند.
وی با بیان این که آمریکا از بیانیه اخیر کمیسر عالی حقوق بشر در ارتباط با اعتراضات ایران استقبال میکند، تاکید کرد که اقدامات بیشتری باید انجام شود و مسئولان مرتبط، از جمله گزارشگر ویژه، با تحقیق در این مورد، مسئولان ایران را وادار به پاسخگویی کنند.
همچنین ببینید: نامه سه کشور اروپایی به دبیرکل سازمان ملل: برنامه موشکی ایران «متناقض» با قطعنامه سازمان ملل استایالات متحده میگوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشکی بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بیثباتی در خاورمیانه است.
آزمایشهای موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشکها را متوقف کند.
ایران طی سالهای اخیر دست به انجام آزمایشهای موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبانهای مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.
دولت پرزیدنت ترامپ فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگافزارهای هستهای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.
همچنین ببینید: گزارش آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا: ایران دارای بزرگترین نیروی موشکی در خاورمیانه و تهدید عمدهای برای امنیت آمریکا است