ایالات متحده در نامهای به اعضای شورای امنیت خواستار «بازگرداندن محدودیتهای شدید بین المللی» علیه جمهوری اسلامی برای آزمایش موشکی و ماهوارهای اخیر شد.
جاناتان کوهن، سرپرست نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد پنجشنبه غروب در نامه با اعضای شورای امنیت نوشت: ایران یک موشک میان برد بالیستیک در اول دسامبر (۱۰ آذر) آزمایش کرد و در ۱۵ ژانویه ( ۲۵ دیماه) و پنجم فوریه (۱۶ بهمن) تلاش کرد دو ماهواره را در مدار زمین قرار دهد.
آقای کوهن افزود: ایران با انجام این سه آزمایش موشکی عملا قطعنامه شورای امنیت را نقض کرده است و چنین اقدام تحریک آمیزی موجب تداوم بی ثباتی در کل خاورمیانه شده است.
براساس قطعنامه ۲۲۳۱، ایران از آزمایش موشک بالیستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است. ایالات متحده میگوید جمهوری اسلامی با آزمایش های موشکی اخیر خود این قطعنامه را نقض کرده است.
قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در تائید توافق هستهای شش قدرت جهانی با ایران صادر شد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، خرداد امسال با اعلام خروج واشنگتن از توافق هستهای با ایران دستور داد تحریمهای هستهای طی دو دوره ۹۰ روزه و ۱۸۰ روزه بازگردد.
ایالات متحده می گوید جمهوری اسلامی ایران با برنامه موشکی و همچنین حمایت از گروه های شورشی و تروریستی، موجب بی ثباتی در خاورمیانه است.
اتحادیه اروپا پس از خروج ایالات متحده از برجام و بازگشت تحریمهای ایران، اعلام کرده بود که یک ساز و کار ویژه مالی برای تجارت با ایران راهاندازی میکند. تاکنون دستکم چهار کشور اروپایی میزبانی از این ساز و کار را رد کردهاند. در روزهای اخیر برخی منابع اروپایی و ایران خبر دادند به زودی این ساز و کار مالی فعالیت خود را اجرایی می کند.
وزیر خارجه آمریکا اول خرداد ماه ضمن اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق جدید با جمهوری اسلامی را برشمرد، که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه، نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.