ایران تلاش آمریکا برای محدود کردن نفوذش در خاورمیانه را به چالش می کشد

گزارشی در وال استریت جورنال از سون راسموسن در بیروت و مایکل گوردون در واشنگتن

تهران در ماه اوت یک پیمان امنیتی بلند مدت را با سوریه امضا کرد و به جریان انتقال تسلیحات و منابع مالی برای نیروهای وابسته اش در منطقه ادامه می دهد.

آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، در دیداری با فرماندهان نیروی هوایی ایران از ضرورت تقویت نیروها و خرید تجهیزات بیشتر سخن گفت.

مبارزه طلبی های ایران در شرایطی رخ می دهد که ریال در سقوط آزاد است و سرمایه گذاران خارجی ایران را ترک می کنند.

ژنرال مایکل ناگاتا از مرکز ملی ضد تروریسم، روز چهارشنبه در کنفرانسی به میزبانی «انستیتو مطالعات جنگ»، اندیشکده ای در واشنگتن، گفت: «به نظر من، آن چه ایران اکنون انجام می دهد، صرفا ادامه همان کاری است که سال ها مشغول آن بوده که سرسختی بیشتر، ایجاد ائتلاف های ممکن و آماده شدن برای روزی است که احتمال دارد مناقشه با آمریکا در بگیرد.»

مقام های آمریکا اذعان دارند که ایران از فعالیت هایش دست نکشیده و انتقال موشک ها و تسلیحات پیشرفته به سراسر منطقه را حتی سرعت بخشیده است. آن ها البته تاکید دارند که شدیدترین تحریم ها هنوز در راه است.

یک منبع نزدیک به گروه حزب الله در لبنان می گوید: «چیز زیادی تغییر نکرده است. دستمزدها پرداخت می شود و آموزش و منابع مالی همان است.»

اقتصاد ایران زیر فشار بسیار است. مرکز پژوهش های مجلس ایران پیش بینی کرده است که اقتصاد آن کشور در سال مالی آینده بین سه و هشت دهم درصد تا پنج و نیم درصد کوچک خواهد شد.

ایران در سال ۲۰۱۷ حدود ۱۴ میلیارد دلار صرف نیروهای نظامی اش کرده است که ۱۵ درصد افزایش نسبت به سال قبل محسوب می شود.

علی واعظ، مدیر پروژه ایران در «گروه بین المللی بحران»، می گوید: «این تصور کاملا نادرستی است که ایران در سایه مشکلات اقتصادی از منطقه عقب خواهد نشست.»

تحلیلگران امور ایران معتقدند بسیاری از عملیات خارجی تهران پر هزینه نیستند.