نشست بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها| سخنان رئیس سازمان سیا و مشاور امنیت ملی درباره ایران

مایک پمپئو و آچ آر مک مستر در دو سخنرانی جداگانه دیدگاه خود را درباره ایران و مسائل خاورمیانه بیان کردند.

دو عضو ارشد تیم امنیتی کابیته رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه در دو سخنرانی جداگانه به تبیین سیاست های اعلام شده پرزیدنت ترامپ در قبال جمهوری اسلامی ایران پرداختند.

«بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها»، از اندیشکده های نومحافظه کار در واشنگتن است که تمرکز آن بر امنیت ملی و سیاست خارجی است. این اندیشکده روز پنجشنبه ۲۷ مهر میزبان رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به سازمان سیا و همچنین مشاور امنیت ملی کاخ سفید بود. آنها در سخنانی به بیان دیدگاه خود درباره مسائلی چون کره شمالی، سوریه، خاورمیانه پرداختن و هر دو مقام بخش قابل توجهی از سخنان شان را به ایران اختصاص دادند.

رئیس سازمان سیا: عملکرد ایران بعد از توافق راضی‌کننده نیست

مایک پمپئو رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا سخنران پیش از ظهر این نشست بود. او در سخنانی گفت عملکرد ایران بعد از توافق راضی‌کننده نیست.

آقای پمپئو در این نشست گفت: رئیس جمهوری آمریکا اکنون می داند ایران کانون تهدیدها و خطرات در خاورمیانه است. خطر حزب الله لبنان برای اسرائیل یا نقش حماس و همچنین حضور ایران در عراق و سوریه، بخشی از بی ثبات سازی ایران در خاورمیانه است.

رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا افزود: فهرست کارها و شرارت های ایران بلند است.

پمپئو افزود: چیزی که رئیس جمهوری درباره توافق از ما خواست این بود که بتوانیم مطمئن شویم هیچ راهی برای ایران وجود ندارد که به سلاح هسته ای برسد. نمی خواهیم ایران یک کره شمالی الان شود.

آقای پمپئو که در زمان عضویت در مجلس نمایندگان از مخالفان توافق هسته ای ایران بود، درباره این توافق گفت: توافق ما را در یک موقعیت بهتر از موضع بازرسی سایت های مشکوک ایران قرار داد اما به یاد داشته باشیم که ایران در سالهای گذشته نشان داد با برنامه مخفیانه، ما را تهدید کرده است، برنامه موشکی یا اتمی یکی از اقدامات آنهاست.

اشاره مایک پمپئو رئیس سازمان سیا به «لیست شرارتهای ایران» بعد از توافق

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

اشاره مایک پمپئو رئیس سازمان سیا به «لیست شرارتهای ایران» بعد از توافق

رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا افزود: وقتی رئیس جمهوری این توافق را مطالعه کرد، از ما درباره توان ایران به سلاح هسته ای پرسید. همانطور که در توئیت های رئیس جمهوری دیده اید، او با این موافق نیست که بعد از توافق، ایران یک یا دو سال برای رسیدن به سلاح اتمی فاصله داشته باشد.

رئیس نهاد ارشد اطلاعاتی آمریکا تاکید کرد: تلاش ما این است که با استفاده از توافق بدانیم چطور فشار بر نیروی قدس بیاوریم، چطور بر سپاه و همینطور رژیم یاران فشار بیاوریم. چطور می توانیم با این توافق جلوی اقدامات تنش زای ایران در خاورمیانه را بگیریم.

مشاور امنیت ملی: هدف پرزیدنت ترامپ مقابله با همه تهدیدات ایران است

زنرال هربرت ریموند مک‌مستر مشاور امنیت ملی کاخ سفید یک هفته بعد از اعلام سیاست خارجی دولت ترامپ در قبال ایران گفت استراتژی ما بر روی برجام متمرکز نیست

او که در نشست عصر «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» سخن می گفت، یادآور شد: استراتژی جدید رئیس جمهوری در قبال ایران یک نمونه خوب است. به جای تمرکز تنها بر توافق، استراتژی جدید در برگیرنده همه رفتار های منفی ایران در منطقه است. مانند حمایت مالی و غیره از تروریسم، کشتار و وحشیگری های رژیم اسد. یا دشمنی با اسرائیل. خطر برای کشتیرانی آزاد در خلیج فارس و تهدید برای متحدین ما در خلیج فارس و همچنین بازداشت بدون دلیل خارجی ها. پرزیدنت ترامپ می گوید باید با همه کارهای منفی ایران برخورد شود.

تازه ترین خبرها را از توئیتر صدای آمریکا دنبال کنید.

آقای مک‌مستر در بخش دیگر سخنان خود به نقش ایران در حفظ اسد در قدرت اشاره کرد و گفت: ایران و روسیه چشم به جنایت ها در سوریه بسته اند و از اسد حمایت کردند تا جنگ طولانی شود. ما معتقدیم یک دلار هم نباید هزینه دولت اسد بشود تا او برود و امنیت برقرار شود، اما ایران و روسیه نمی گذارند.

مشاور امنیت ملی افزود: ایران کاری را خوب انجام می دهد و آن ایجاد اختلاف بین گروه های دیگر در کشورهاست. به عراق نگاه کنید، همین کار را می کند. داعش خود را حامی سنی های عراق جا زده بود، حالا ایران سعی دارد بگوید حامی شیعیان در این کشور و دیگر کشورهاست.

مشاور امنیت ملی: داعش خود را حامی سنی ها و ایران خود را حامی شیعیان می دانند

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

مشاور امنیت ملی: داعش خود را حامی سنی ها و ایران خود را حامی شیعیان می دانند

مشاور امنیت ملی کاخ سفید همچنین گفت: ایران باید به سوءاستفاده از گروه های مسلح در عراق پایان بدهد. این هزینه برای مردم عراق است. درباره عراق می خواهیم کشوری با ثبات باشد و در عین حال به ایران نزدیک نباشد.

این عضو ارشد امنیتی و اطلاعاتی کابینه دولت پرزیدنت ترامپ درباره دلیل قراردادن نام سپاه در لیست تحریم جدید گفت: ما باید پرده ها را کنار بزنیم و به جهان نشان بدهیم چطور ایران جنایت می کند، سپاه چه کاری انجام داده و چطور سازماندهی می کند.

آقای مک مستر در بخش دیگر سخنان خود به موضوع نقض حقوق بشر در ایران اشاره کرد و گفت متاسفانه بزرگترین قربانی رژیم ایران، خود مردم این کشور هستند. برای همین پرزیدنت ترامپ در سخنرانی روز جمعه سعی کرد بین آنها و رژیم ایران تفاوت بگذارد.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در بخش دیگری از سخنان خود به رهبران ایران پیشنهاد کرد به جای بی ثبات سازی و حمایت از تروریسم، مسیر درست را در پی بگیرد. او گفت: چه بهتر که ایران رژیمی داشته باشد که با دیگران و حتی مردم خودش دشمنی نداشته باشد.

وبلاگ زنده صدای آمریکا این نشست را پوشش داد:

«بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» که میزبان پمپئو است، از اندیشکده های نومحافظه کار در واشنگتن است که تمرکز آن بر امنیت ملی و سیاست خارجی است.

این نشست در حالی برگزار شد که جمعه ۲۱ مهر، پرزیدنت دونالد ترامپ در یک سخنرانی، سیاست جدید دولت خود در قبال جمهوری اسلامی ایران را اعلام کرد.

آقای ترامپ از پایبندی توافق هسته ای موسوم به برجام خودداری کرد و از کنگره خواست جلوی نقاط ضعف توافق هسته ای را بگیرد.

پس از سخنرانی رئیس جمهوری آمریکا، وزارت خزانه داری، نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست تحریم ها قرار داد.