هزاران تن از شهروندان آمریکایی حامی اسرائیل عصر چهارشنبه با تجمع در میدان تایمز اسکور شهر نیویورک با حمل پلاکارد و سر دادن شعارهای علیه توافق تاریخی جامع اتمی بین تهران و قدرتهای جهانی، از کنگره آمریکا که در حال بررسی این توافق است خواستند به آن رای منفی دهد.
باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده طی پس از حصول توافق در مصاحبههای مختلف و نشستهای خبری بارها گفته است که این توافق همه مسیرهای تهران به سلاح هستهای را مسدود میکند و تهران در چارچوب این توافق تن به نظارت و راستیآزمایی شدید داده است.
یکی از معترضان درباره دلیل حضورش در این تجمع گفت «من درباره آینده کشورم نگرانم. من این توافق را دوست ندارم و فکر میکنم این توافق بدی است. حتی باورم نمیشود که دولت اوباما با ایران سر میز مذاکره بنشیند، چه برسد که با آنها به توافق برسد.»
برخی از تجمع کنندگان پلاکاردهایی با مضمون «به ایران اعتماد نکنید» و «نه به سلاح اتمی برای ایران» و همینطور پرچمهای ایالات متحده در دست داشتند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
برگزارکنندگان تجمع از انتقاد تند بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به توافق اتمی حاصل شده حمایت میکنند؛ انتقادی که به روابط بین دو رهبر آسیب رسانده است.
یکی دیگر از شرکتکنندگان در تجمع روز کگذشته میگوید «همانگونه که ما نمیخواهیم اسلحه در دستان اشخاص خطرناک قرار گیرد، نمیخواهیم توانایی ساخت تسلیحات اتمی را به کشوری که خطرناک است بدهیم. خودشان به صراحت اعلام کردهاند، مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل. ما نمیتوانیم به آنها اعتماد کنیم.»
به گفته برگزارکنندگان این تجمع اعتراضی، که تحت عنوان «جلوگیری از صف آرایی ایران» انجام شد، حدود ۱۰ هزار نفر در آن شرکت داشتند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، پیتر کینگ رییس پیشین کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان با صدور بیانیهای گفت وی پس از حضور در جلسه محرمانه وزیر خارجه جان کری درباره توافق به این اطمینان رسیده که این توافق بدی است و ارسال قطعنامه تاییده این توافق به شورای امنیت پیش از دریافت نظر کنگره، امری خودخواهانه از سوی پرزیدنت اوباما تلقی میشود.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه بیستم ژوئیه (۲۹ تیر ماه) در قطعنامهای الزام آور، با اجماع آرا توافق جامع اتمی بدست آمده بین ایران و گروه ۱+۵ شامل ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان را تایید کرد.
کنگره تحت کنترل جمهوریخواهان با اکثریت جمهوریخواه از ۲۹ تیر ماه ۶۰ روز فرصت دارد که این توافق را رد یا تایید کند. رئیس جمهوری دموکرات آمریکا میتواند در صورت لزوم تصمیم کنگره را وتو کند؛ کنگره برای خنثی کردن حق وتوی باراک اوباما ، نیازمند دو سوم آرای نمایندگان است.