گروهی که کاخ سفید اخیرا به عنوان یک واسطه اصلی در فروش توافق اتمی ایران معرفی کرد، در گزارش سالانه خود می گوید برای کمک به پوشش رسانه ای توافق اتمی و مسائل دیگر، سال پیش۱۰۰ هزار دلار به اِنپیآر – شبکه رادیوئی غیر تجارتی آمریکا – پرداخت کرد. همچنین به گزارشگران و شرکا در دیگر رسانه های خبری پول داد.
به گفته اسوشیتدپرس، بنیاد پلوشر (The Plohgushare Fund ) در این گزارش، ماموریت خود را "ساختن جهانی امن و مطمئن با تهیه و اجرای طرح هایی برای کاهش و از بین بردن تسلیحات اتمی" توصیف می کند که با کوشش های باراک اوباما برای کنترل تسلیحات هماهنگی دارد، اما نقش پشت صحنه آن در پیشبرد توافق اتمی ایران، در پی گفته های بن رودز یکی از دستیاران ارشد سیاست خارجی رئیس جمهوری آمریکا، توجه بیشتری را جلب کرد.
بن رودز در مقاله ای در مجله نیویورک تایمز شرح داد که دولت چگونه با سازمان های غیردولتی، کارشناسان گسترش تسلیحات اتمی، و حتی گزارشگران دوست برای افزایش حمایت عمومی از توافق میان ایران و کشورهای 5+1 کار کرد."
بن رودز معاون مشاور امنیت ملی اوباما گفت "ما یک اتاق اکو درست کردیم" و افزود "گروه های خارجی مانند پلوشرز، به رساندن پیام دولت کمک کردند. این مقاله انتقاد جمهوریخواهان از توافق را تجدید کرد و آن را شاهدی بر کوشش کاخ سفید برای منحرف ساختن افکار مردم آمریکا دانستند.
آسوشیتدپرس می گوید گروه های خارجی از تمام طیف ها روز به روز پول های بیشتری برای پروژه های ویژه یا پوشش های خبری به سازمان های خبری می دهند. اکثر آنها، از جمله آسوشیتدپرس، در این مورد که از چه کسی می توانند پول قبول کنند و چگونه از استقلال روزنامه نگاری حفاظت کنند، مقررات سختی دارند.
در این گزارش گفته می شود حمایت پلوشرز، با توجه به نقش عمده آن در بحث خصمانه دو حزبی بر سر معامله اتمی با ایران غیر عادی تر می نماید.
گزارش سال ۲۰۱۵ پلوشر که اخیرا در اینترنت منتشر شد، حاکی است پول پرداختی به اِنپیآر، "از تهیه و انتشار گزارش هایی درباره امنیت ملی که بر مضامین سیاست تسلیحات اتمی آمریکا، برنامه اتمی ایران، مسائل امنیت اتمی بین المللی و سیاست آمریکا نسبت به امنیت اتمی تاکید می کند" حمایت کرد.
سخنگوی پلوشر گفت "حمایت مالی از رسانه ها برای انتشار گزارش هایی که کمتر به آنها توجه می شود، کاری عادی برای بنیادها است و به هیچ طریقی بر محتوای گزارش تاثیر نمی گذارد."
اِنپیآر در بیانیه ای گفت بنیاد پلوشر از سال ۲۰۰۵ در مورد پوشش مطالب امنیت ملی "بدون هیچ شرطی بر گزارش های مشخص ما، ورای مسائل گسترده امنیت ملی و اتمی، سیاست اتمی، و ممنوعیت گسترش تسلیحات اتمی" به این شبکه پول داده است.
با این حال، قانونگذاران جمهوریخواه نگرانی هایی دارند، بویژه این که کنگره بخش کوچکی از بودجه اِنپیآر را تامین می کند.