مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که زمان رفع نقایص برجام و مقابله با اقدامات مخرب ایران در منطقه فرا رسیده است.
ژنرال هربرت مک مستر روز شنبه ۲۸ بهمن در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ با اشاره به ایران گفت که آمریکا میداند تنها سوریه و کره شمالی نیستند که در حال توسعه سلاح های ویرانگر هستند.
او گفت: «اکنون زمان آن رسیده است به نقایص جدی در توافق اتمی با ایران رسیدگی شود و با فعالیتهای بیثبات کننده آن، از جمله، توسعه برنامه موشکی و حمایت از تروریستهای نیابتی و شبه نظامیانی که به تنش های مخرب در سراسر خاورمیانه بزرگ دامن میزنند، مقابله شود.»
مشاور امنیت ملی آمریکا، همچنین گفت که سپاه پاسداران ابزار گسترش خشونت برای رژیم جمهوری اسلامی ایران است.
او گفت: «رژیم جمهوری اسلامی ایران از موسسات وابسته به سپاه پاسداران مانند، ماهان ایر، که به فرودگاه مونیخ هم پرواز میکند، برای گسترش خشونت استفاده میکند.»
مشاور امنیت ملی آمریکا گفت که امنیت بینالمللی و وجدان اخلاقی ایجاب میکند که هرگونه تجارت با شرکتهای وابسته به سپاه پاسداران متوقف شود وضمن تلاش برای توسعه بخش تجاری مشروع در ایران ، رژیم جمهوری اسلامی زیر فشار گذاشته شود که به مردم ایران احترام بگذارد.
تاکید متحدان اروپایی آمریکا بر مقابله با اقدامات مخرب ایران
تفاهم میان متحدان اروپایی آمریکا برای رفع نواقص برجام و مقابله با برنامه های بی ثبات کننده جمهوری اسلامی در آستانه برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ آشکار شده بود.
ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، در سخنان خود در کنفرانس امنیتی مونیخ، اطمینان از رعایت توافق هستهای از سوی ایران را از چالشهای پیش رو برای اروپا توصیف کرد.
نخست وزیر بریتانیا گفت که همچون چالشهایی نظیر جنگ با ایدئولوژی داعش و تدوین سیاست جهانی در قبال مهاجرت، حصول اطمینان از اجرای مناسب توافق اتمی با ایران و ایستادگی در مقابل اقدامات تخاصمی روسیه از جمله چالشهای اروپاست.
نخست وزیر بریتانیا، اندکی پیشتر در کنفرانس خبری مشترک با صدراعظم آلمان که در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ برگزار شد نیز گفت که لندن و برلین ضمن تاکید بر رعایت توافق هستهای با ایران، در نگرانیهای دولت پرزیدنت ترامپ درباره اقدامات بیثبات کننده ایران سهیم هستند.
او گفت: «ما از نزدیک در حوزه سیاست خارجی همکاری کردهایم و امروز ، همانگونه که صدر اعظم مرکل گفتند دو کشور بار دیگر بر تعهد خود به ادامه توافق اتمی با ایران و بر اجرایی شدن تمامی مفاد آن تاکید کردیم. همزمان ما خود را در نگرانی آمریکا نسبت به اقدامات بی ثبات کننده ایران در خاورمیانه شریک می دانیم. ما حاضریم اقدامات مناسبی در این خصوص اتخاذ کنیم.»
زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان نیز پیشتر و پس از آن که پرزیدنت ترامپ برای اولین بار از تایید عملکرد ایران به برجام خودداری کرد گفته بود، برلین در نگرانی آمریکا درباره اقدامات بیثبات کننده ایران سهیم است.
او گفته بود: «ما در هفتههای آتی با همه توان برای متقاعد کردن کنگره آمریکا در حفظ توافق تلاش میکنیم و برای چگونگی تغییر رفتار ایران در زمینههای دیگر سیاسی در خاورمیانه، نیز بحث خواهیم کرد.»
ترزا می نخست وزیر بریتانیا، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه نیز با صدور بیانیه ی مشترک، اعلام کردهاند به توافق هستهای با ایران پایبند خواهند بود، اما در عین حال، از تهران خواستند در مذاکراتی سازنده برای توقف اقدامات بیثبات کننده اش در منطقه شرکت کند.
دولت پرزیدنت دونالد ترامپ در راستای سیاست جامع در قبال ایران، پایبندی تهران را به برجام تایید نکرده است، زیرا به گفته پرزیدنت ترامپ برجام دست جمهوری اسلامی ایران را برای آزمایش موشک بالستیک و فعالیتهای بیثبات کننده در منطقه باز گذاشته است.
پرزیدنت ترامپ بارها گفته است که اگر کنگره و شرکای اروپایی آمریکا نتوانند مفاد این توافق، به ویژه محدویت زمانی اعمال شده بر برنامه اتمی را اصلاح کنند، از برجام خارج خواهد شد.