در اندیشکده هادسن بررسی شد: مشکلات عراق در میانه تنش ایران و آمریکا

کارشناسان و تحلیلگران در نشستی با عنوان «گیر افتاده در خاورمیانه: گرفتار شدن عراق در بین ایران و آمریکا» به تحلیل وضعیت و مناسبات عراق با ایران و آمریکا پرداختند.

در این نشست که روز سه شنبه ۷ خرداد در اندیشکده هادسن در واشنگتن برگزار شد، جِنویو عبدو، تحلیلگر مقیم در اندیشکده بنیاد عربیا گفت: عراقی‌ها دوران سختی را می‌گذرانند. ساختار کنونی دولت در بغداد یارای مقاومت و کاستن از نفوذ ایران در عراق را ندارد. از عراق نباید انتظار زیادی داشت؛ زیرا وابستگی اقتصادی عراق به ایران زیاد است.

او تاکید کرد: این احساس و برداشت درستی نیست که درگیری نظامی بین ایران و عراق نزدیک است.

عباس کاظم، تحلیلگر ارشد اندیشکده شورای آتلانتیک نیز معتقد بود دولت عراق به تازگی از یک درگیری فراگیر با داعش خلاصی یافته است و به دنبال حضور در یک درگیری نظامی دیگر نیست.

به گفته آقای کاظم، عراق به دنبال اجرای بی طرفی است و اگر درگیری نظامی شود عراق از نظر سیاسی چند پارچه خواهد شد. برخی حامی ایران خواهند شد و برخی نمیخواهند در برابر امریکا بایستند.

همچنین عمر نداوی، تحلیلگر امور عراق با اشاره به رشد نفوذ شبه نظامیان ایران تاکید کرد: این گروه‌ها همزمان با بسط توان نظامی‌شان در حال گسترش نقش اقتصادی در عراق مانند حزب الله لبنان هستند. دولت عراق باید با قانونگذاری نقش اقتصادی آنها را محدود کند و با اجرای برنامه های اشتغال‌زایی جذابیت عضویت در آنها را به شدت کاهش دهند.

به گفته او هیچ کسی در عراق به دنبال درگیری نظامی نیست، زیرا این کشور مملو از چالش است.