استقبال وزارت خارجه آمریکا از رای علیه جمهوری اسلامی در کمیته حقوق بشر سازمان ملل

صفحه فارسی وزارت خارجه آمریکا در توئیتر با انتشار عکسی که روی آن نوشته «در کنار مردم ایران ایستاده‌ایم» از رای کشورها علیه جمهوری اسلامی ایران در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد استقبال کرد.

توئیتر فارسی وزارت خارجه آمریکا با انتشار عکسی نوشت: ۸۵ کشور از جمله آمریکا، دانمارک، کانادا، آلمان، فرانسه، بریتانیا، استرالیا، ژاپن و یمن جزو کشورهایی بودند که به این قطعنامه رای موافق دادند.

این حساب توئیتری همچنین از هشتگ #درکنارمردم در پست توئیتری خود استفاده کرده است.

اشاره توئیتر فارسی وزارت خارجه آمریکا به اظهارات مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده است که بارها گفته هدف تحریم ها توقف فعالیت های تنش زای جمهوری اسلامی در خاورمیانه است و دولت آمریکا در کنار مردم ایران است.

روز پنجشنبه، کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه‌ای نسبت به «وخیم‌تر شدن وضع حقوق‌بشر در ایران» هشدار داد.

این کمیته در قطعنامه نوشت که در یک سال گذشته سرکوب روزنامه‌نگاران، کاربران شبکه‌های اجتماعی و معترضان در ایران افزایش پیدا کرده است. این کمیته برای بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران از جمله به گزارش‌های دبیرکل سازمان ملل و گزارشگر ویژه حقوق‌ بشر در امور ایران استناد کرده است.

این قطعنامه از سوی کانادا پیشنهاد شده بود و پنجشنبه غروب با ۸۵ رای مثبت در مقابل ۳۰ رای منفی و ۶۸ رای ممتنع تصویب شد. این قطعنامه در ماه دسامبر، در صحن مجمع عمومی سازمان ملل متحد به رای گذاشته می‌شود.

کریستا فریلند وزیر خارجه کانادا نیز در بیانیه‌ای با استقبال از تصویب این قطعنامه گفت: تصویب این قطعنامه سازمان ملل متحد توسط کشورهای مختلف جهان، پیامی قوی به حکومت ایران می‌فرستد که می‌بایست به حقوق بشر احترام بگذارد.

کشورهایی مانند روسیه، سوریه، بلاروس، ونزوئلا، کره شمالی و کوبا در مخالفت با این قطعنامه صحبت کردند. برزیل و مکزیک از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه رای ممتنع داده‌اند.

پیش از رای‌گیری در خصوص این قطعنامه، اسحاق آل‌حبیب معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل در کمیته سوم، علیه این پیش‌نویس سخنرانی کرد.

تداوم اعدام افرادی که در سن کمتر از ۱۸ سالگی مرتکب جرمی شده‌اند، شکنجه زندانیان، بازداشت‌های خودسرانه، محاکمات بدون طی شدن روند عادلانه قضایی، تهدید فعالان حقوق بشر و محدود شدن آزادی بیان از جمله مواردی است که در این قطعنامه به آن اشاره شده است.

در واکنش به صدور این قطعنامه، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امورخارجه ایران گفت این قطعنامه بدون در نظر گرفتن «واقعیات موجود ایران» و مبتنی بر «نگرشی گزینشی، تبعیض‌آمیز، غرض‌ ورزانه و با اهداف سیاسی» تهیه و تصویب شده است.