نیکی هیلی: در صد روز آینده درباره خروج از توافق هسته‌ای ایران تصمیم می‌گیریم

خانم هیلی پنجشنبه شب در نشست هماهنگی اعضای حزب جمهوریخواه کنگره آمریکا در ایالت ویرجینای غربی سخنرانی کرد.

سفیر آمریکا در سازمان ملل جمهوری اسلامی ایران را ناقض انواع قوانین بین المللی عنوان کرد و هشدار داد که شمارش معکوس برای خروج آمریکا از برجام در صورتی که دیگران با واشنگتن برای اصلاح آن همکاری نکنند، آغاز شده است.

نیکی هیلی پنج شنبه شب ۱۲ بهمن، طی سخنرانی خود در نشست هماهنگی اعضای حزب جمهوریخواه کنگره آمریکا در ایالت ویرجینای غربی، افزود که متحد ایران، یعنی روسیه نیز دوست آمریکا نیست و نخواهد بود.

خانم هیلی، در این مراسم گفت که دولت پرزیدنت ترامپ با بررسی دقیق اجرای برجام به این نتیجه رسید که اقدامات تهران پس از توافق هسته ای به منافع آمریکا در جهان و خاورمیانه آسیب بیشتری وارد کرده است.

او بدون نام بردن از کشوری خاص، افزود این کشورها احساس می کنند که شکست برجام هزینه های سنگینی به همراه دارد.

وی با اشاره به ایران، گفت: ایران این روزها قوانین بین المللی را درچارچوب برنامه موشک بالستیک، حمایت از تروریسم، تحریم صادرات اسلحه و حقوق بشر و دیگر موارد را نقض می کند. اما برخی از کشورها به علت ترس از برهم خوردن برجام آنها را آزاد می گذارند. این روش درست نیست و دولت ما بارها با شهامت این مساله را اعلام کرده است.

سفیر آمریکا در سازمان ملل پیش بینی کرد: در صد روز آینده یا ما حمایت بین المللی در سختگیری بیشتر علیه این موارد را دریافت می کنیم یا ما از برجام خارج می شویم. این تفاوت سیاست طی یک سال گذشته است.

پرزیدنت ترامپ اواسط ماه پیش بار دیگر پایبندی ایران به برجام را گواهی نکرد و افزود که اگر جامعه جهانی تن به تغییراتی که آمریکا برای پر کردن خلاء های برجام تن ندهد، واشنگتن از آن خارج می شود.

ایالات متحده آمریکا ایران را به نقض برجام از طریق آزمایش موشکی متهم می کند. دولت ترامپ می گوید براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، ایران از آزمایش موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است.

در یکسال اخیر ایران چند آزمایش موشکی داشته است. جمهوری اسلامی ایران می گوید برنامه موشکی ایران جنبه دفاعی دارد اما نمونه هایی از موشک و تجهیزات مربوطه ساخت ایران در اختیار برخی گروه ها از جمله حوثی های یمن و حزب الله لبنان مشاهده شده است.

کره شمالی

سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، در مورد پیونگ یانگ گفت که تحریمها شورای امنیت اثر بخش بوده اند، اما تا از دست برداشتن کره شمالی از برنامه اتمی نظامی خود این مسیر باید ادامه یابد.

وی افزود: برای موفق شدن علیه کره شمالی باید فشار خود را برروی روسیه و چین ادامه دهیم. ما هم اکنون شاهد تغییراتی در کره شمالی هستیم. بدون فشاری که دولت ما طی یکسال گذشته بر روی کره شمالی اعمال کرده، ما شاهد آغاز مذاکراتشان با کره جنوبی نمی بودیم.

خانم هیلی هنوز آماده نیستم که این مذاکرات را موفقیت بنامم اما نشانه ای از نتیجه بخش بودن فشار ماست. تحریمها کارآیی خود را نشان داده اند. ما باید تا خلاصی آنها از تسلیحات اتمی فشار را برروی آنها ادامه دهیم.

خانم هیلی توانست طی سال گذشته با بسیج اعضای شورای امنیت ملل متحد، از جمله روسیه و چین، تحریمهای بسیار سختگیرانه ای علیه کره شمالی تصویب کند. درچارچوب یکی از آنها صادرات پیونگ یانگ به یک سوم کاهش یافت.

روسیه

وی درباره روسیه تاکید کرد: حالا مساله روسیه، یک مساله کلی را همه ما باید بدانیم، روسیه دوست ما نیست.... شاید بتوانیم در موضوعاتی با آنها همکاری کنیم؛ که باید هم انجام دهیم؛ اما روسیه دوست ما نیست و نخواهد تازمانی که دولتشان درچارچوب ارزشهای کنونیشان عمل کرده و در عرصه بین المللی اینگونه موضع گیری می کند.

دولت آمریکا بارها از همراهی و همکاری مسکو با دولت بشار اسد شدید انتقاد کرده است.

خانم هيلی از قانونگذاران خواست که با توجه به فرارسیدن فصل انتخابات کنگره، مردم ساکن حوزه های انتخابیه خود را از این دستاوردهای بین المللی دولت پرزیدنت ترامپ با خبر کنند.