گزارشی از سیلوان لِین و تیموتی کاما در روزنامه هیل
خروج دولت ترامپ از توافق هسته ای ایران ممکن است برای متحدان آمریکا یک باتلاق مالی ایجاد کند.
بریتانیا، فرانسه و آلمان با استفاده از برجام کوشیدند از فرصت فروش کالا و خدمات به ایران بهره ببرند.
وقتی تحریم های آمریکا علیه ایران در چند ماه آینده دوباره فعال شود، شرکت های اروپایی در صورت ادامه فعالیت هایشان با خطر قطع دسترسی شان به بازار آمریکا روبرو خواهند شد.
اندرو کلر، معاون مدیرکل وزارت خارجه آمریکا در دولت اوباما، می گوید: «پس لرزه های تصمیم پرزیدنت ترامپ به مرور در اطراف جهان احساس می شود.» کلر که در تنظیم بندهای معافیت ایران از تحریم ها در مذاکرات هسته ای نقش داشت، معتقد است: «اگر ایالات متحده شدت عمل نشان بدهد، ممکن است در جبهه دیپلماتیک شاهد رخدادهای تندی باشیم.»
تحریم ها پیش از برجام مانع تجارت با ایران در بخش انرژی، مالی، کشتیرانی، بیمه و خودروسازی شده بود. تحریم ها همچنین شرکت های هواپیماسازی را از فروش هواپیماهای تجاری به ایران منع کرده بود.
دولت ترامپ به شرکت ها و کشورهای درگیر تجارت در ایران چند ماه فرصت داده است تا از تحریم های جدید تبعیت کنند.
بریتانیا، فرانسه و آلمان عهد کرده اند با تحریم ها مقابله کنند.
ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در بیانیه مشترکی از عزم خود برای ادامه پایبندی به تعهدات شان بر مبنای برجام خبر دادند.
مقام های اروپایی خواسته اند شرکت های فعال در ایران از تحریم های آمریکا مستثنی شوند. صادرات فرانسه به ایران طی سال گذشته با ۱ میلیارد و ۷۹۰ میلیون دلار دو برابر شد.
صادرات آلمان به ایران با افزایشی ۴۰۰ میلیون یورویی به ۳ میلیارد یورو رسیده است. تقریبا ۱۲۰ شرکت آلمانی در ایران حضور دارند و نزدیک به یک هزار شرکت آلمانی با ایران تجارت می کنند.
اندرو کلر درباره تاثیر بازگشت دوباره تحریم ها علیه ایران می گوید: «مثل حکم اعدام است. هر بانک یا شرکتی که با دلار تجارت می کند یا تماسی با آمریکا دارد، بعید است بخواهد در جبهه تحریم ها با دولت آمریکا روبرو شود.»