یادداشتی در وبسایت روزنامه هیل از ایلان برمن، نایب رئیس «شورای سیاست خارجی آمریکا» که به سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا و وزارت دفاع ایالات متحده مشاوره می دهد
جناح چپ سیاسی در آمریکا در بهت تصمیم پرزیدنت ترامپ به خروج از برجام فرو رفته است. از جمله دلایلی که در محکومیت این تصمیم مطرح شد، این بود که طرح مذاکرات آمریکا با کره شمالی پیچیده تر می شود. استدلال آن ها این است که چرا پیونگ یانگ باید به واشنگتنی اطمینان کند که به تعهدات بین المللی اش پایبند نیست؟
اگر دیدار دو رهبر در ماه آینده در سنگاپور انجام بگیرد، اتفاقا تصمیم دونالد ترامپ دست او را در چانه زنی با پیونگ یانگ تقویت کرده و فشار بر رژیم کیم جونگ اون را برای دادن امتیازهای اساسی افزایش می دهد.
توافق هسته ای ایران که طی سال های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ با دولت اوباما به مذاکره گذاشته شد، شاید در پایتخت های اروپایی و مسکو و پکن از محبوبیتی برخوردار بود ولی در آمریکا چنین نبود. بنا بر نظرسنجی گالوپ در فوریه ۲۰۱۵ تنها ۳۰ درصد از افکار عمومی ایالات متحده از برجام حمایت می کردند.
پرزیدنت ترامپ در ملاقات با رهبر کره شمالی می تواند استدلال کند که علت سقوط برجام ماهیت یکجانبه آن و در نظر نگرفتن نظر کنگره و افکار عمومی آمریکا بود.
رئیس جمهوری آمریکا می تواند بر این مبنا شرایط به مراتب دشوارتری را در خلع سلاح هسته ای برای پیونگ یانگ در نظر بگیرد.
اگر ترامپ کارت خود را درست بازی کند، می تواند تصمیم به خروج از برجام را به اهرم فشاری مهم علیه کره شمالی بدل کند.