در نشست وزرای خارجه و دفاع آمریکا با همتایان هندی خود در دهلی نو، دو طرف زمینههای لازم برای همکاریهای بلند مدت امنیتی- استراتژیک را تعیین کردند.
در ابتدای این نشست وزیر خارجه هند بر رهبری و شکوفایی اقتصادی آمریکا در امور جهانی تاکید کرد. آمریکا برای حل مسئله اتمی ایران و کره شمالی روی هند حساب می کند.
رابطه دو دموکراسی بزرگ جهان در سال های اخیر نزدیکتر شده است؛ مقامات آمریکایی اساس رابطه را ارزش های مشترک دو کشور می دانند. دو زن وزارت امور خارجه و دفاع هند را برعهده دارند. ترویج روابط همه جانبه در اولویت های واشنگتن قرار دارد.
مایک پمپئو گفت: «ما امیدواریم در مورد اینکه هند چگونه میتواند با آمریکا برای جمع آوری قابل تأیید مواد و تسلیحات هسته ای از کره شمالی همکاری کند صحبت کنیم و به دنبال راههایی باشیم که بتوان از آن طریق ایران را وادار کنیم دست از اعمال خرابکارانه بردارد.»
توافقی نیز برای دسترسی هند به حساسترین تجهیزات دفاعی آمریکا امضا شد.
جیم متیس گفت: «از آنجایی که هند شریک دفاعی عمده ما است، روابط دفاعی خود را به سطح نزدیکترین متحد ارتقاء میدهیم. ارتقاء قابلیت همخوانی سیستمها، تجارت صنایع دفاعی، تکنولوژی، ابداعات و همکاری صنعتی و ارتقاء پیوند ملتهایمان.»
سوشما سواراج، وزیر خارجه هند نیز گفت: «خوشوقتم از این که پیشرفت قابل توجهی در زمینه های کلیدی تعامل ما بوده است. اما توان بالقوه همکاری ما بیش از این است.»
موقعیت جغرافیایی هند به گونه ای است که می تواند یکی از متحدین فعال آمریکا باشد.