شکایت خانواده‌های قربانیان آمریکایی حمله تروریستی ۷ اکتبر از حکومت ایران

مراسم نخستین سالگرد حمله تروریستی ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حماس به اسرائیل و یادبود قربانیان آن - ۷ اکتبر ۲۰۲۴ واشنگتن، پایتخت ایالات متحده

خانواده‌های قربانیان آمریکایی حمله تروریستی ۷ اکتبر ۲۰۲۳ نیروهای حماس و متحدان آنها به جنوب اسرائیل، با متهم کردن حکومت ایران به پشتیبانی از مرگبارترین قتل‌عام یهودیان پس از هولوکاست، رسما روز یکشنبه از جمهوری اسلامی شکایت کردند.

به گزارش روزنامه نیویورک تایمز شکایت این خانواده‌ها در دادگاه ناحیه‌ای واشنگتن پایتخت ایالات متحده ثبت شده و در آن جزئیات حمایت مالی جمهوری اسلامی از گروه حماس و دیگر تشکیلات تروریستی که درصدد نابودی اسرائیل هستند، مطرح شده است.

بر اساس این گزارش که اواخر یکشنبه به وقت آمریکا منتشر شده، اطلاعات مندرج در این شکایتنامه در مورد حمایت تهران از حماس، یا دست‌کم بخشی از این اطلاعات، بر اسناد کشف‌شده از مراکز این گروه در نوار غزه که رسانه‌ای شده‌‌اند استوار است.

اما وکلای شاکیان به‌نظر می‌رسد به نسخه‌های اصلی برخی اسناد دسترسی پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهد گروه کوچکی از رهبران نظامی و سیاسی گروه فلسطینی حماس در دسامبر ۲۰۲۲ یک ملاقات مخفیانه برای برنامه‌ریزی حمله علیه اسرائیل داشتند.

به نوشته نیویورک تایمز، در این دیدار، یحیی سنوار، رهبر وقت حماس که اواخر مهر امسال در غزه کشته شد، از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می‌خواهد ۷ میلیون دلار بیشتر در ماه برای تامین مالی حمله هفتم اکتبر که از آن به عنوان «پروژه بزرگ» یاد کرده بدهد.

این روزنامه می‌گوید به‌طور مستقل اسناد مرتبط با این ملاقات و درخواست هفت میلیون دلار اضافه از سپاه پاسداران، و همچنین اسناد مرتبط با فعالیت‌های حلقه رهبری حماس در زمینه آماده‌سازی این گروه برای انجام حملات را، رؤیت و بررسی کرده است.

در جریان حمله تروریستی هفتم اکتبر (پانزدهم مهر) سال گذشته گروه فلسطینی حماس به جنوب اسرائیل، بیش از ۱۲۰۰ نفر عمدتاً غیرنظامی کشته و بیش از ۲۵۰ نفر دیگر از جمله زنان، کودکان، و سالمندان به گروگان گرفته شدند.

اسرائیل در پاسخ به این حمله، تهاجم به غزه را با هدف نابودی حماس و بازگرداندن گروگان‌های ربوده‌شده آغاز کرد.

در حالی‌که حدود ۱۰۰ نفر از گروگان‌ها در جریان آتش‌بس موقت اواخر پاییز سال گذشته، با زندانی‌های فلسطینی مبادله شدند، اما هنوز حدود ۱۰۰ نفر در اسارت حماس به سر می‌برند و بنا بر گزارش‌ها برخی از آنها کشته شده‌اند.

۴۶ آمریکایی، از جمله چندین کودک، در میان کشته‌شدگان حمله هفتم اکتبر هستند، و ۱۲ تن از گروگان‌ها نیز شهروند ایالات متحده بودند؛ که هفت تن از آنها هنوز در اسارت به سر می‌برند، اما گمان می‌رود سه تن از آنها دیگر زنده نباشند.

ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان گروه حماس را به عنوان یک سازمان‌ تروریستی شناسایی کردند.