پرزیدنت ترامپ: آمریکا مسیر خود را در قبال مسئله ایران دنبال می‌کند

پس از انتشار اخباری درباره توافق رهبران گروه هفت برای ارسال پیام به ایران توسط فرانسه، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریكا، وجود چنین توافقی را رد کرد. با این حال رئیس جمهوری آمریکا گفته است که اگر دیگران می‌خواهند، می‌توانند گفت‌و‌گو کنند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز یکشنبه سوم شهریور گزارش داد که پرزیدنت دونالد ترامپ ادعای فرانسه درباره موافقت ایالات متحده با فرستادن پیام به ایران توسط ماکرون را رد کرد.

رویترز همچنین گزارش داد، رئیس جمهوری آمریکا یکشنبه به خبرنگاران گفت: «من در مورد این موضوع صحبت نکرده ام.» وی همچنین گفت: «ما مسیر خودمان را دنبال می‌کنیم. اما من نمی‌توانم جلوی گفت‌و‌گوی دیگران را بگیرم. اگر آنها می‌خواهند گفت‌و‌گو کنند، می‌توانند گفت‌و‌گو کنند.»

پیشتر رسانه ها گزارش داده بودند که امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، در مصاحبه با یکی از شبکه های تلویزیونی آن کشور گفت که گروه هفت به منظور کاستن از تنش ها و کمک به جلوگیری از بروز درگیری با «اقدامی مشترک و گشودن باب مذاکره با ایران» موافقت کرده است. آسوشیتدپرس نیز به نقل از ماکرون نوشت که هدف از این کار جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای و جلوگیری از تشدید بیشتر تنش ها در خاورمیانه است.

اما ساعتی بعد پرزیدنت ترامپ این ادعا را رد کرد. ماکرون نیز ظهر یکشنبه گفت که رهبران گروه ۷ برای پیام رساندن به ایران «مأموریت رسمی به من ندادند.»

رد حواشی نشست گروه هفت

همزمان با انتشار برخی گزارش ها درباره پرتنش بودن شام کاری سران گروه هفت، پرزیدنت ترامپ این شام کاری را «بسیار، بسیار خوب» توصیف کرد و رسانه‌ها را در رابطه با هر خبری که موضوع را به شکل دیگری منتقل کند، مقصر دانست.

خبرگزاری آسوشیتدپرس و برخی رسانه ها از جمله وال استریت جورنال به نقل از برخی منابع نوشتند که به نظر می رسد شام کاری شب گذشته پرتنش، و شاهد اختلاف بین پرزیدنت ترامپ و بقیه سران گروه جی هفت بود.

با این حال پرزیدنت ترامپ در حساب کاربری توئیتر خود ظهر یکشنبه به وقت فرانسه نوشت: «پیش از ورود من به فرانسه، [رسانه های] خبری جعلی و تهوع آور می گفتند که روابط [آمریکا] با شش کشور دیگر گروه ۷ بسیار تنش آلود است و این نشست دو روزه مصیبت‌بار خواهد بود. ... ما دیدارهای بسیار خوبی داشته‌ایم، روابط رهبران [کشورهای گروه هفت] بسیار خوب است، و وضعیت اقتصادی کشور ما بسیار عالی است و زبانزد جهانیان است.»

در نشست گروه هفت سران کشورهای ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ژاپن، کانادا، و ایتالیا به همراه نمایندگان ۲۸ کشور اتحادیه اروپا حضور دارند.