طرح اعضای مجلس نمایندگان آمریکا برای مقابله با سانسور اینترنت در دنیا

یک گروه از قانون گذاران مجلس نمایندگان آمریکا از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه، طرحی را برای توسعه آزادی اینترنت و برخورد با سانسور اخبار و شبکه های اجتماعی از سوی برخی دولت‌ها، از جمله چین و روسیه، ارائه کردند.

به گزارش روزنامه «هیل»، بر اساس این طرح مجوز حمایت مالی از فناوری‌های باز به نهاد مستقل غیرانتفاعی «صندوق فناوری آزاد» [به انگلیسی: (The Open Technology Fund (OTF] زیر نظر آژانس رسانه‌های جهانی ایالات متحده، که صدای آمریکا و رادیو اروپای آزاد نیز زیرمجموعه آن هستند، داده می‌شود.

«صندوق فناوری آزاد» در حال حاضر به گروه ها و شرکت های فناوری کوچک برای مقابله با سانسور کمک مالی ارائه می‌کند که از آن جمله می‌توان به تامین مالی اقداماتی برای رمزگذاری «واتس اپ» اشاره کرد.

این طرح قانونی جدید از «صندوق فناوری آزاد» می‌خواهد که برای ترغیب آزادی اینترنت و مقابله با تلاش های حکومت‌ها برای سانسور در سراسر دنیا به پژوهش، حمایت، و توسعه فناوری و حمایت از تولید امکاناتی بپردازد که به مردم اجازه می دهد به وبسایت هایی که دولت ها مسدود می‌کنند، دست یابند.

مقابله با سانسور رژیم‌های سرکوبگری مانند ایران

این طرح از حمایت الیوت انگل، رئیس دموکرات کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، و دو عضو جمهوریخواه این کمیته برخوردار است.

آقای انگل در بیانیه ای گفت که این طرح آزادی اطلاعات در سراسر جهان را تقویت می‌کند. در بخشی از این بیانیه آمده است: «تلاش‌های ما در زمینه پخش بین‌المللی، به کشورهای فاقد مطبوعات آزاد، اخبار و اطلاعات بی‌طرفانه ارائه می‌دهد. رشد اینترنت ابزارهای تازه و قدرتمندی را برای دسترسی به مخاطبان بیشتر در اختیار ما قرار داده است. خبررسانان ما واقعیت را می گویند، و به همین خاطر است که بسیاری از دولت‌ها تلاش می‌کنند صدای آنها، و سایر منابع مستقل خبری، را خاموش کنند.»

مایکل مکال، عضو ارشد کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان نیز در بیانیه‌ جداگانه‌ای می‌گوید: «دانستن،‌ توانستن است و به همین دلیل مسدود کردن [جریان] اطلاعات همواره از اصلی‌ترین وجوه بارز سرکوب بوده است. در عصر دیجیتال، مستبدها و دیکتاتورها در سرتاسر جهان در پی کنترل بیشتر شهروندانشان از طریق محدودیت دسترسی، سانسور، و نظارت بر اینترنت هستند. این رویه‌ای رو به افزایش در رژیم‌های سرکوبگر مانند چین، ایران، و کره شمالی است. آژانس رسانه‌های جهانی ایالات متحده تاکنون به پیشرفت‌های چشمگیری در زمینه بهبود آزادی اینترنت در جهان دست یافته است و با مجاز کردن [صندوق فناوری آزاد] به عنوان یک دریافت‌کننده بودجه مستقل، این لایحه ایالات متحده را در زمینه کمک به کسانی که با این نوع از استبداد مبارزه می‌کنند، در وضعیت بهتری قرار می‌دهد. »