جنگنده آمریکایی بر فراز دریای سرخ هدف «آتش خودی» قرار گرفت؛ خلبانان زنده‌اند

ارتش آمریکا اعلام کرد که در یک حادثه «آتش خودی»، دو خلبان جنگنده اف ای-۱۸ نیروی دریایی آمریکا بر فراز دریای سرخ هدف قرار گرفتند. این حادثه در جریان عملیات هوایی علیه شورشیان حوثی یمن رخ داد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، هر دو خلبان پس از خروج اضطراری از هواپیما زنده نجات یافتند و یکی از آن‌ها دچار جراحات جزئی شد.

با وجود گشت‌زنی‌های نظامی آمریکا و اروپا در منطقه، این حادثه نشان‌دهنده خطرات فزاینده در کریدور دریای سرخ به دلیل حملات مداوم حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی، به کشتی‌ها است.

فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا تایید کرد که جنگنده مذکور به‌تازگی از عرشه ناو هواپیمابر «یواس‌اس هری اس. ترومن» پرواز کرده بود.

به گفته این فرماندهی، ناو موشک‌انداز «یواس‌اس گتیسبورگ»، به اشتباه به جنگنده شلیک کرده است. هواپیمای مورد هدف، یک جنگنده دو سرنشینه اف ای-۱۸ سوپر هورنت وابسته به اسکادران «رد ریپرز» بود.

هنوز مشخص نیست چرا ناو گتیسبورگ جنگنده را با هواپیمای دشمن یا موشک اشتباه گرفته است، با توجه به این‌که کشتی‌های گروه نبرد از طریق رادار و ارتباطات رادیویی متصل هستند.

این حادثه در حالی رخ داده که ارتش آمریکا حملات هوایی خود علیه شورشیان حوثی و موشک‌پرانی آن‌ها به دریای سرخ را افزایش داده است.

این اقدامات ممکن است منجر به تشدید حملات حوثی‌ها شود، مشابه حملات آن‌ها به ناو «یواس‌اس دوایت دی. آیزنهاور» که به گفته نیروی دریایی، شدیدترین نبرد از زمان جنگ جهانی دوم بود.

در شب شنبه و صبح یکشنبه ۲ دی ماه، جنگنده‌های آمریکایی صنعا، پایتخت یمن را که از سال ۱۳۹۳ تحت کنترل حوثی‌هاست، هدف حملات هوایی قرار دادند. فرماندهی مرکزی اعلام کرد که این حملات به انبار موشک‌ها و تأسیسات فرماندهی و کنترل حوثی‌ها بوده است.

رسانه‌های حوثی حملات به صنعا و اطراف بندر حدیده را تأیید کردند اما جزئیاتی درباره تلفات ارائه نکردند.

حوثی‌ها تاکنون حدود ۱۰۰ کشتی تجاری را از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس در مهرماه ۱۴۰۲ هدف قرار داده‌اند. این حملات شامل شلیک موشک و پهپاد بوده که در مواردی منجر به توقیف یک کشتی، غرق کردن دو کشتی و کشته شدن چهار ملوان شده است.

برخی از موشک‌ها و پهپادها توسط ائتلاف‌های نظامی آمریکا و اروپا رهگیری شده یا به اهداف خود نرسیده‌اند.

شورشیان تحت حمایت حکومت ایران ادعا می‌کنند که هدف آن‌ها کشتی‌های مرتبط با اسرائیل، ایالات متحده یا بریتانیا است تا به عملیات نظامی اسرائیل علیه حماس در غزه پایان دهند. با این حال، بسیاری از کشتی‌های هدف‌گیری شده ارتباطی با این درگیری ندارند، از جمله برخی که عازم ایران بوده‌اند.

حوثی‌ها همچنین حملات خود به اسرائیل را با پهپادها و موشک‌ها افزایش داده‌اند، که این اقدام منجر به حملات هوایی تلافی‌جویانه از سوی اسرائیل شده است.