اداره امور کارمندان آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد اطلاعات حدود چهار میلیون کارمند کنونی و پیشین دولت ایالات متحده ممکن است مورد حمله سایبری قرار گرفته باشد و این رقم با ادامه تحقیقات احتمالا بیشتر خواهد شد.
مجموعهای که اطلاعات کارمندانش مورد حمله هکرها قرار گرفته است، مسئول جمعآوری سوابق و صدور گواهی (عدم) سوپیشینه امنیتی برای میلیونها کارمند آمریکایی است. این شرکت هنوز مشخص نکرده چه نوع اطلاعاتی در دسترس هکرها قرار گرفته است.
تحقیقات اف.بی.آی در این خصوص همچنان ادامه دارد.
مقامهای اجرایی این حمله را گستردهترین نفوذ هکرها به دادههای کارمندان دولت آمریکا طی سالهای گذشته میدانند و بر این باورند که هکرهایی در چین که با دولت این کشور در ارتباطاند، این حملات را سازماندهی کردهاند.
چین روز جمعه هرگونه اتهام دست داشتن این کشور در نفوذ به کامپیوترهای دولت آمریکا را «غیر مسئولانه» دانست.
هونگ لی، سخنگوی وزارت خارجهی چین گفت پکن امیدوار است ایالات متحده «سوء ظن کمتری داشته باشد و به جای اتهامهای تایید نشده اعتماد بیشتری نشان دهد و در همکاریهای مشترک شرکت کند».
پکن همواره با اشاره به این که خود یکی از قربانیان هکرهاست، هرگونه همکاری در حملات سایبری علیه اهداف خارجی را رد میکند و خواستار همکاریهای اطلاعاتی بیشتر برای مقابله با هکرهاست.
این نخستین بار نیست که هکرها به سیستمهای کامپیوتری دولت آمریکا دسترسی پیدا می کنند. چندی پیش کامپیوترهای غیرمحرمانه در کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا مورد حمله قرار گرفت و حساب توئیتر و یوتیوب فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا از کار افتاد.
برخی از این حملات به کره شمالی، روسیه و چین نسبت داده شدند. کارشناسان میگویند چین به شدت به دنبال دسترسی به اطلاعات محرمانه صنعت و تجارتِ آمریکا است. چین چنین اتهامی را رد میکند و کشورش را قربانی حملات سایبری آمریکا میداند.
آمریکا سال گذشته پنج مقام ارتش چین را به هک کردن و دزدیدن اطلاعات محرمانه تجاری از چندین شرکت بزرگ هستهای خورشیدی و آهن در آمریکا متهم کرد.
چین ضمن محکوم کردن این حکم مجموعهای از گفتگوها با آمریکا برای مبارزه با جرائم سایبری را متوقف کرد.