بانک‌ها و شرکت‌های اروپایی در ایران سرمایه گذاری کنند

دیدار وزیر خارجه آمریکا با همتایان آلمانی، فرانسوی، بریتانیایی، و نیز مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در وین - مارس ۲۰۱۵

مقاله‌ای از لارنس نورمن در روزنامه وال استریت جورنال

جان کری وزیر خارجه آمریکا و همتایان فرانسوی، آلمانی و بریتانیایی او، به همراه فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز پنجشنبه در بروکسل گفتند برای ترغیب تجارت مشروع با ایران، به اقدامات بیشتری دست خواهند زد.

پس از این نشست بیانیه ای مشترکی منتشر شد که در آن تصریح شده است: "ما سد راه فعالیت تجاری مجاز و تعامل نهادهای مالی بین المللی با ایران نخواهیم شد، تا زمانی که آنها از قوانین مربوطه تبعیت کنند."

در این بیانیه مشترک، دولت های اروپایی اعلام کردند حوزه های همکاری متفاوتی را از جمله در ارائه اعتبارات صادرات با هدف تقویت تجارت یا وام دهی به پروژه ها و سرمایه گذاری در ایران بررسی کرده اند: "ما می دانیم که مؤسسات ممکن است کماکان پرسش های مشخصی در ارتباط با تحریم ها و نگرانی هایی را در باره تجارت با ایران داشته باشند. ما این مؤسسات را تشویق می کنیم، به جای صرف نظر کردن از فرصت ها به دلیل سوء برداشت یا کمبود اطلاعات، برای یافتن پاسخ پرسش های شان با دولت های ما تماس بگیرند."

مقام های ایران هشدار داده اند که در صورت عدم مشاهده مزایای اقتصادی توافق هسته ای، حمایت از آن در ایران کاهش یافته و آینده توافق با خطر روبرو خواهد شد.

مقام های آمریکایی و اروپایی در عین حال هشدار داده اند که بخشی از نگرانی مؤسسات مالی غربی به دلیل ادامه حمایت جمهوری اسلامی از گروه های تروریستی و شفاف نبودن بخش مالی ایران است، زیرا برای آنها روشن نیست که دریافت کننده نهایی پول ها در ایران چه کسی است.

دولت های غربی از ایران خواستند به توصیه های "گروه مامور اقدام مالی"، نهادی جهانی که مروج سیاست های مقابله با پولشویی و تامین تروریسم است، توجه ویژه نشان دهد.

بعضی بانک ها می گویند تصمیم شان را برای عدم تعامل با ایران گرفته اند، زیرا قراردادهایی با نهادهای آمریکایی دارند و آنها ممکن است رویکردی متفاوت از مقام های دولتی در قبال ایران داشته باشند.

بعضی بانک های بزرگ اروپایی پیشتر اذعان کردند که مبادلات تجاری غیرقانونی با مشتری هایی در ایران انجام داده بودند.