خبر خوب برای اقتصاد آمریکا: نرخ بیکاری افزایش یافت!

خانه‌سازی در شیکاگو - اقتصاد آمریکا ۲۱۳ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کرد، و در عین حال، نرخ بیکاری ۲ درهم درصد افزایش یافت

معمولا بالارفتن نرخ بیکاری که نشان می‌دهد درصد بیشتری از جمعیت جویای کار، نمی‌توانند کار دلخواه خود را پیدا کنند، برای اقصاد هر کشور نگران کننده است، اما بالارفتن نرخ بیکاری که روز گذشته از سوی دولت آمریکا با مسرت اعلام شد، نشان می‌دهد که جمعیت بیشتری در جستجوی کار وارد بازار شده‌اند که امید به تداوم رونق اقتصادی را بالا می‌برد.

اعلان کار جلوی یک فروشگاه در خیابانی در شهر نیویورک - طی ماه ژوئن، ۶۰۱ هزار نفر به نیروی کار آمریکا اضافه شد و نسبت صاحبان شغل و جویندگان کار به کل جمعیت کشور، به ۶۲.۹ درصد رسید

وزارت کار آمریکا، که هر ماهه نرخ بیکاری را منتشر می‌کند، روز پنج‌شنبه گذشته اعلام کرد که طی ماه گذشته، ژوئن ۲۰۱۸، کارفرمایان آمریکا ۲۱۳ هزار فرصت شغلی خالی را پر کردند. با این حال، همین آمار نشان می‌دهد که نرخ بیکاری در آمریکا که ۳.۸ درصد تخمین زده شده بود، عملا به رقم ۴ درصد رسید.

اداره آمار اشتغال، از توابع وزارت کار آمریکا، در گزارش جدید خود می‌نویسد فهرست حقوق‌بگیران غیرمزروعی، در رشته‌های حرفه‌ای، (پزشکی، حقوقی، مهندسی...) و خدمات کسب‌وکار، صنایع تولیدی، و همچنین بهداشت و درمان، افزایش داشت، در حالیکه در رشته بازرگانی، از فهرست حقوق‌بگیران کاسته شد.

بنا به گزارش رسمی، ۶۰۱ هزار نفر به نیروی کار آمریکا اضافه شدند، که سبب شد درصد آمریکائیانی که یا سر کار هستند یا دنبال کار می‌گردند ۲ دهم درصد افزایش یابد، و به ۶۲.۹ درصد از جمعیت کشور برسد.

داده‌های حاصل از سنجش خانوارها، نشان می‌دهد که در ماه ژوئن، نرخ بیکاری ۲ دهم درصد بالا رفت و به ۴ درصد رسید. شمار اشخاص فاقد کار ۴۴۹ هزار نفر بالا رفت و به ۶.۶ میلیون نفر رسید. سال گذشته در همین مقطع زمانی، نرخ بیکاری ۴.۳ درصد بود، و شمار اشخاص فاقد کار ۷ میلیون نفر.

نیویورک تایمز می‌نویسد رشد نرخ بیکاری بهترین دلیل ممکن را داشت. نرخ بیکاری به این دلیل افزایش پیدا کرد که همه جویندگان کار، بلافاصله کار پیدا نکردند، اما این آمار نشان می‌دهد که آنها مایل و آماده هستند که فرصت‌های شغلی‌ای که کارفرمایان به ایجاد آنها ادامه داده‌اند را پر کنند.

آمار ممکن است اشتباه باشد و بعدا تصحیح شود، اما اگر اشتباه نباشد،‌ آمار جدید وزارت کار، نشان می‌دهد که بازار داغ اشتغال در آمریکا، آدم‌هائی که در حاشیه نشسته‌اند را به داخل می‌کشاند، زیرا همه جا آگهی اشتغال می‌بینند و دوستان و آشنایان آنها را به جستجو برای کار تشویق می‌کنند.

این روند، در فاصله سال‌های ۲۰۱۰. تا ۲۰۱۲ برعکس بود. نرخ بیکاری در حال پائین‌ افتادن بود، ولی در عین حال، میلیون‌ها نفر از بازار کار خارج می‌شدند.

نل اروین، نویسنده نیویورک تایمز، می‌نویسد:‌ این خبر خوبی است، چون نشان می‌دهد که بازار کار،‌ داغ‌تر از حد نشده و از استعداد رشد بالقوه بیشتری نسبت به آنچه تصور می‌شد، بهره‌مند است.

روزنامه «وال استریت جورنال» می‌نویسد، با بیشتر شدن رونق اقتصاد، آمریکائیان بیشتری به سوی بازارهای کار سرازیر شده‌اند، به خصوص اقلیت‌های نژادی،‌ از جمله سیاهپوستان، و همچنین کارجویان فاقد تحصیلات دبیرستانی، که رونق اقتصادی چشم‌انداز کاریابی برای آنها را مثبت کرده است.

انتشار آمار کار باعث شد نرخ برابری دلار، بار دیگر سقوط کند. معامله‌گران ارز به افزایش نرخ بیکاری و بالارفتن اندک دستمزدها، واکنش نشان دادند. از سوی دیگر، آمار امیدوارکننده بازار کار سبب شد که خریداران سهام خبرهای نومیدکننده جنگ تعرفه‌ها را نادیده بگیرند و شاخص‌های بازار بورس، هفته مثبتی را پشت سر گذاشتند.

باب دیویس در وال استریت جورنال می‌نویسد رونق اقتصادی در آمریکا پشت‌گرمی بیشتری به دولت ترامپ می‌دهد که در نزاع بازرگانی خود با چین و اتحادیه اروپا و سایر طرف‌های تجاری کشور، سرسختی بیشتری نشان دهد. تعرفه‌ها معمولا سبب کندی اقتصاد می‌شوند اما در حال حاضر نمی‌توان گفت که نزاع کنونی بر سر تعرفه‌های وارداتی با چین،‌ تاثیر منفی بر اقتصاد آمریکا گذاشته است.

کیت وارن،‌ اقتصاددان موسسه مالی «ادوارد جونز» به وال استریت جورنال می‌گوید: «آشکار است که کارگر کم نخواهد آمد، و کارگران جدید، کمک می‌کنند که رشد بازار اقتصاد به قوت خود باقی بماند.»

خبرنگار روزنامه، زن ۳۶ ساله‌ای به نام «کیت گاریسون» را مثال می‌آورد که به خاطر بزرگ کردن بچه‌ها، شش سال از بازار کار خارج شده بود، اما ماه گذشته، دو هفته بعد از شروع جستجو، شغلی به عنوان وکیل نیمه وقت در یک موسسه دولتی بدست آورد. او به روزنامه گفت پیدا کردن کار برایش از گذشته آسان‌تر بود.