کنگره آمريکا و برنامه های مهاجرتی دولت جمهوريخواهان

سناتور اورین هچ

قانونگذاران آمريکا از هم اکنون کمربندهايشان را برای مصافی محکم می کنند که قرار است دولت جمهوريخواهان با برنامه های مهاجرتی خود به کنگره بياورد.

سناتور جمهوريخواه اورين هَچ از ايالت يوتا می گويد، مهم نيست چه کسی رئيس جمهوری باشد، مباحث مربوط به قوانين مهاجرتی به هر حال هميشه اختلاف برانگيز و دشوار است.

سناتور دموکرات کريس مورفی از ايالت کانتيکت در پاسخ به سئوال خبرنگار صدای آمريکا در مورد اينکه دموکرات ها تا چه اندازه آماده اند تا با برنامه های دونالد ترامپ به مخالفت برخيزند، می گويد: "ما در جلوگيری از اخراج مهاجران غيرقانونی و ساخت ديوار در مرز مکزيک به هيچ وجه کوتاه نخواهيم آمد."

سايت تيم انتقالی دونالد ترامپ برای تنبيه آن دسته از افراد و نهادهايی که به مهاجران غيرقانونی پناه می دهند، و نيز ايجاد محدوديت های بيشتر برای صدور رواديد به شهروندان برخی از کشورهای جنگزده به آمريکا برنامه ای ۱۰ ماده ای منتشر کرده که در آن شرط و شروط ساخت ديوار در مرز مکزيک تشريح شده است.

جان کورنين، سناتور جمهوريخواه از ايالت تکزاس می گويد: " مهمترين مسئوليت دولت ترامپ جلب اعتماد مجدد افکار عمومی آمريکا در مورد حفظ امنيت مرزهای کشور و احساس تعهد جمهوريخواهان نسبت به اجرای قوانين مهاجرتی است."

به باور جان کورنين دولت ترامپ برای رسيدن به اين هدف راهی طولانی در پيش دارد.

فرمان های اجرايی

باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا با صدور يک فرمان اجرايی از اخراج حتمی ميليون ها مهاجر غير قانونی از آمريکا جلوگيری کرد. در حاليکه آقای ترامپ قول داده به مجرد ورود به کاخ سفيد تمامی اين فرمان های اجرايی را لغو کند و با صدور فرمان های جديد سياست های مهاجرتی فدرال آمريکا را در مسيری کاملاً متفاوت از مسير فعلی قرار دهد.

گروه های مدافع حقوق مهاجران که از فرمان های اجرايی آقای اوباما در ارتباط با مهاجران حمايت می کرده اند، اکنون می گويند با چنگ و دندان جلوی اقدامات اینچنینی را خواهند گرفت.

اما قانونگذاران جمهوريخواه خاطر نشان می کنند که فرمان های اجرايی دونالد ترامپ بسيار قدرتمند خواهد بود، در حاليکه باراک اوباما در تمامی سال های دوران خدمتش در اين مورد همواره با اعتراضات وسيع جمهوريخواهان دست به گريبان بود.

اورين هتچ، سناتور جمهوريخواه از ايالت يوتا: " او (دونالد ترامپ) رئيس جمهوری جديد است، به محض اينکه سوگند ياد کند، به عنوان رئيس جمهور آنقدر قدرت خواهد داشت که بتواند ضعف ها و اشتباهات رئيس جمهوری قبلی را تصحيح کند."

مخالفان اما می گویند که اين به اين معنا نيست که مخالفان او ساکت می نشينند و تماشان میکنند.

سياست های دست‌وپاگير

پيشنهادهای دونالد ترامپ در مورد مسئلۀ مهاجرت تا کنون تنها به ارائۀ برنامه های چند ماده ای و وعده های جور و واجور در مبارزات انتخاباتی اش محدود بوده است. از اين رو دو سناتور جمهوريخواه و دموکرات در مصاحبه با صدای آمريکا گفته اند، در حال حاضر قادر به تحليل نيستند و نمی توانند بگويند، رئيس جمهوری منتخب بعدها چه خواهد کرد و تا چه اندازه پيش خواهد رفت.

جيمز لنکفورد، سناتور جمهوريخواه از ايالت اوکلاهما می گويد در مورد ۱۰ نکته ای که در برنامۀ مهاجرتی آقای ترامپ مطرح شده زياد نمی داند... نمی داند کداميک به قوۀ مقننه مربوط می شود و کدام به قوۀ مجريه يا دولت.

سناتور لنکفورد: "هر آنچه می دانم، همان حرف هايی است که در جريان مبارزات انتخاباتی اش مطرح می کرد، بايد ديد برنامه های بعدی اش چيست."

طرفداران سياست های سخت گيرانۀ مهاجرتی دونالد ترامپ از او انتظار دارند، به اکثر وعده هايش.... حتی اگر نه همۀ آنها عمل کند.

استيون کاماروتا، از مرکز مطالعات واشنگتن می گويد، اکثر وعده های دونالد ترامپ، توسط خود او قابل انجام هستند.

استيون کاماروتا، از مرکز مطالعات واشنگتن: "به نظرم مخالفت های زيادی به پا خواهد شد، آمريکا يک جامعه بسيار پر شر و شور است."

دونالد ترامپ برای پيشبرد برنامه های مهاجرتی و بودجۀ برنامه هايش روی حمايت اکثريت جمهوريخواهان مجلس نمايندگان و کنگره می تواند حساب کند.

استيون کاماروتا، از مرکز مطالعات واشنگتن: " اما نبايد فکر کند که چک سفيد هم می تواند بگيرد. آنها [اکثريت جمهوريخواهان] می توانند نقش مهمی ايفا کنند، اما يادمان باشد در دوران رئيس جمهور اوباما هم دموکرات ها دو سال در اکثريت بودند، با اين حال او در [کنگره] چندان بدون چالش هم نبود."