«فضای تهدیدهای انتخاباتی آمریکا» موضوع یک نشست مجازی توسط «مؤسسه گفتگوی راهبردی» بود که روز جمعه برگزار شد.
در این نشست به تهدیدهای مهمی که انتخابات جاری آمریکا را بهویژه در فضای اینترنت از سوی عوامل وابسته به دولتهای خارجی مانند جمهوری اسلامی ایران و روسیه و گروههای افراطی داخلی هدف قرار داده، پرداخته شد
این تهدیدها شامل انتشار اطلاعات نادرست و اخبار جعلی هستند که با هدف کاهش اعتماد عمومی به نهادهای دموکراتیک و منابع خبری معتبر انجام میشوند.
کارشناسان گفتند که فناوری تهدیدها نسبت به انتخابات ۲۰۲۰ پیچیدهتر شده و شرایط را دشوارتر کرده است؛ از جمله اینکه عوامل روسیه اکنون از هوش مصنوعی برای تولید ویدیوهای دستکاریشده و انتشار اخبار غلط در راستای تضعیف اعتماد به انتخابات استفاده میکنند.
این اخبار نادرست حتی به رسانههای «جریان اصلی» راه یافته و میلیونها نفر را در معرض اطلاعات غلط قرار داده است.
آنها گفتند چهرههای عمومی و اینفلوئنسرها هم این ویدیوها و یا اخبار غلط را منتشر میکنند.
به گفته کارشناسان بسیاری از دروغهای روسیه درباره ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری روسیه مانند خرید قایق تفریحی شخصی است و یا برخی از دروغهای آنها درباره دستگاههای رایخوان در آمریکا است.
به گفته کارشناسان عوامل نزدیک به روسیه حتی یک محیط خبری جعلی درست میکنند و هدفشان ایجاد بیاعتمادی به نهادها و جریان اصلی اخبار است.
بر اساس نظرات کارشناسان این سازمان، برای نمونه یک تغییر دیگر این است که در گذشته فضای سکوی اجتماعی توئیتر که پس از خرید آن از سوی ایلان ماسک به «ایکس» تغییر نام یافته متفاوت است و اطلاعات غلط به شدت در این شبکه جریان دارد.
آنها میگویند که در گذشته عوامل داخلی در آمریکا پول و یا امکانات کمتری برای پخش اطلاعات گمراه کننده داشتند و افراد جریان اصلی از آنها حمایت نمیکردند اما حالا ایلان ماسک به عنوان فردی از جریان اصلی، حامی آنها است.
کارشناسان گفتند در هفتههای منتهی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تهدیدات واقعی خشونتآمیز افزای یافته است.
یکی از وظایف سازمان گفتگوی راهبری، رصد این تهدیدات و اطلاع دادن آن به مجریان قانون (پلیس) در سطح ایالتی و شهری است چرا که آن سازمانها ممکن است به اندازه کافی تحلیلگر اطلاعات نداشته باشند.
کودی زوکاک، یکی از کارشناسان این موسسه گفت حجم تهدیدات بالا رفته است. او گفت تهدیداتی که گزارش میشود پوشالی نیست بلکه تهدیداتی است که میتواند منجر به دستگیری شود. او گفت ما از تهدید با «اسپری رنگی» صحبت نمیکنیم بلکه از رفتارهای منجر به خشونت واقعی صحبت میکنیم.
کودکی زکاک گفت تیم او که یک تیم با تعداد نسبتا خوبی از افراد است تحلیلگرانی دارد که تهدیدات معتبر را و یا رفتارهای غیرقانونی را شناسایی میکند و هدف اول آن این است که مجریان قانون در سطح شهر و ایالت را نسبت به تهدیدات آشکار کند او گفت سازمان او به این نهادها تحلیل میدهد و کمک میکند که بفهمند چه اتفاقی دارد روی زمین میافتد.
در این نشست همچنین گفته شد تهدیدات علیه مدیران میانی کم سابقه بوده است.
مصطفی عیاد که تیمش محتوای تولید شده در آفریقا و خاورمیانه و آسیا را رصد میکند گفت بازیگران خارجی روی رای دهندگان موسوم به پیشرو یا پروگرسیو و محتوای یهودی ستیزی نیز تمرکز دارند.
او گفت در «تیک تاک» به طور خاص عدم توانایی این سکوی شبکه اجتماعی در جلوگیری از پخش پروپاگاندای گروههای تروریستی نظیر «دولت اسلامی» یا داعش را شاهد هستیم به ویژه اگر محتوای تولید شده به زبانی غیرانگلیسی باشد.
او یکی از مسائل را امکان استفاده از یک صوت روی ویدیوهای مختلف در تیک تاک عنوان کرد.
مصطفی عیاد همچنین درباره عملیات جمهوری اسلامی ایران در مورد آمریکا گفت که این حکومت با چندین سایت پخش اطلاعات غلط آمریکایی را هدف قرار میدهد و از هوش مصنوعی نیز استفاده میکند و سایتهای آنها حتی از مقالات دیگران به عنوان مقاله خودشان استفاده میکند.
او گفت بازیگران جمهوری اسلامی رای دهندگان سیاهپوست و جوامعی را که به « تئوریهای توطئه» معتقد است هدف قرار میدهند و از ادبیات آنها در تولید متحوا استفاده میکنند.
او اشاره کرد که برخی از این سایتها به واسطه اقدام دادگستری آمریکا قطع شد اما برخی دیگر هنوز فعال هستند.
کارشناسان این سازمان همچنین به همکاری هکرهای جمهوری اسلامی ایران و روسیه اشاره کردند و گفتند هر دو تاسیسات آبرسانی در آمریکا را هدف قرار دادند و روسیه اخیرا نیز تاسیسات نفت در کالیفرنیا را هدف قرار داد.
به گفته کارشناسان، شرکت مایکروسافت نیز گفت گروههای وابسته به جمهوری اسلامی همچنین مشغول بررسی سایتهای انتخاباتی در ایالتهای سرنوشتساز (۷ ایالتی که گفته میشود در آنها رقابت بین دو کاندیدای جمهوریخواه و دموکرات به شدت تنگاتنگ است) هستند تا ضعفهای آنها را پیدا کنند.
به گفته مصطفی عیاد بسیاری از این اتفاقات به خاطر جنگ در اوکراین و حمله ۷ اکتبر و ردل و بدل حملات بین جمهوری اسلامی و اسرائيل و حمایت آمریکا از اوکراین رخ میدهد.
کارشناسان گفتند باید برای رسیدگی به این مشکلات از جمله پخش اطلاعات غلط و تفرقهانگیز، تابآوری اجتماعی و نهادی در آمریکا را تقویت کرد.