صدای آمریکا، واشنگتن، ۲۶ شهریور- یک کمیته فرعی مربوط به خاورمیانه و شمال آفریقا در مجلس نمایندگان ایالات متحده در یک رای گیری اجماعی، قطعنامه ای را تصویب کرد که از رئیس جمهوری آمریکا می خواهد آن دسته از مقام های ایران را که در سرکوب و برخورد با بهائیان ایران دست دارند، تحت تحریم قرار دهد.
در این قطعنامه که روز پنجشنبه ۲۶ شهریور توسط کمیته فرعی خاورمیانه و شمال آفریقا صادر شد، ضمن محکوم کردن حمایت دولت ایران از پیگرد قضایی اقلیت بهائی، آمده «ایران همچنان میثاق های جهانی حقوق بشر را نادیده می گیرد.»
در قطعنامه این کمیته فرعی آمده: «مجلس نمایندگان آمریکا از رئیس جمهوری و وزیر خارجه ایالات متحده می خواهد سریعا با استفاده از اختیارات موجود ... به تحریم مقام های رسمی ایران و آن دسته از افرادی که به طور مستقیم در تجاوز به حقوق بشر از جمله علیه جامعه بهائیان ایران دست دارند، اقدام کند.»
این قطعنامه همچنین از دولت ایران آزادی فوری ۷ نفر از رهبران جامعه بهائی، هشت مدرس بهائی و همه کسانی که به دلیل اعتقاد شان در ایران زندانی اند را خواستار شده است.
ایلینا روس-لهتینن نماینده مجلس نمایندگان ایالات متحده که ریاست این کمیته فرعی را برعهده دارد، در بیانیه ای اعلام کرد به خاطر تمرکز بر برنامه هسته ای ایران، عملکرد وحشتناک رژیم جمهوری اسلامی ایران در نقض حقوق بشر توسط خیلی از مردم دیده نشده است.
کمیته فرعی خاورمیانه و شمال آفریقا زیر نظر کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا فعالیت می کند.
خانم روس-لهتینن، نماینده جمهوریخواه از ایالت کالیفرنیا در بخشی از بیانیه خود همچنین تاکید کرد: «ما نمی توانیم چشم های مان را به روی زجر مردم ایران تحت حاکمیت رهبر ایران و آنچه دولت 'میانه رو'ی حسن روحانی نامیده می شود ببندیم. ما نباید چشم مان را به زجر و درد اقلیت های قومی و مذهبی ایران مثل بهائیان ببندیم.»
قطعنامه این کمیته فرعی یک هفته بعد از نامه سرگشاده جامعه بهائی صادر شد.
دفتر جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل متحد در نامه ای سرگشاده به حسن روحانی، رئيس جمهوری ايران خواستار رسيدگی به وضعيت اقليت بهائيان ايران شد.
سيمين فهندژ، سخنگوی جامعه جهانی بهايی در سازمان ملل متحد روز یکشنبه به صدای آمریکا گفت وضعیت بهائیان در ایران در ۴۰ سال گذشته تغییر چندانی نیافته و بهائیان از ابتدای انقلاب ۱۳۵۷ نه تنها از بخش اداری ایران محروم بودند که در بخش خصوصی نیز برای آنها محدودیت ایجاد شده است.
خانم فهندژ به بخش فارسی صدای آمریکا گفت در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی وضعیت بهاییان در ایران نه تنها بهبود نیافته بلکه بدتر هم شده است. او گفت از ماه ژانویه تا به امروز ۱۵۰ مورد آزار و اذیت های اقتصادی علیه بهائیان ثبت شده است.
در ایران، شماری از رهبران جامعه بهائی همچنان زندانی هستند. از زمان روی کار آمدن جمهوری اسلامی در ایران، بهائیان مورد آزار و اذیت نهادهای حکومتی و دینی قرار گرفته اند و صدا و سیمای جمهوری اسلامی علیه مردم بهائی تبلیغ می کند.
این درحالی است که مقامات جمهوری اسلامی در خارج از ایران می گویند حقوق بهائیان در ایران رعایت می شود.