روسای جمهوری چین و آمریکا دیدار کردند

روسای جمهوری آمریکا و چین روز جمعه با هم دیدار کردند و پس از آن در یک کنفرانس خبری حاضر شدند.

باراک اباما، رئیس‌جمهوری آمریکا گفت: "من نگرانی جدی خود را در مورد حمله‌های فزاینده سایبری به شرکت‌ها و شهروندان آمریکایی ابراز کردم و خواستار توقف فوری آنها شدم."

به گفته آقای اوباما،توافق شده که یک کانال ارتباطی تازه میان دو دولت ایجاد شود تا از هرنوع سوء تفاهم جلو گیری به عمل آید.

همچنین شی جین پینگ، رئیس‌جمهوری چین عنوان کرد: "گفت‌وگوهای سازنده و پرباری با رئیس جمهوری آمریکا داشتم. هدف پرهیز از کشمکش و رویارویی است . رویارویی و مقابله روند درستی نیست."

او اضافه کرد که "ما ضمن احترام به پروازهای شناسایی قانونی، از حق حاکمیت بر قلمرومان حمایت و حفاظت می‌کنیم."

رئیس‌جمهوری چین جمعه شب درضیافت شام رسمی پرزیدنت اوباما حضور خواهد داشت. بنا بر اعلام کاخ سفید، منوی شام امشب، دستپخت آمریکایی با مزه چینی است؛ شامل سوپ قارچ، خرچنگ و گوشت بره با براکلی. سالن محل برگزاری شام نیز با گل رز آراسته شده است.

گزارش توییتری بانوی اول آمریکا از مراحل آماده‌سازی شام ضیافت

این نخستین سفر آقای شی به عنوان رئیس جمهوری خلق چین از ایالات متحده است.

مراسم استقبال رسمی از شی جین پینگ صبح روز جمعه در کاخ سفید با حضور باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده و بانوی اول آمریکا با شلیک ۲۱ گلوله توپ برگزار شد.

رئیس جمهوری آمریکا در سخنانی در این مراسم، با تاکید بر این که "صریح و بی‌پرده" با همتای چینی خود درباره جاسوسی اینترنتی و همینطور موضوع حقوق بشر بحث و گفتگو خواهد کرد، روابط مردم کشورها زمانی موفق‌تر خواهد بود که شرکت‌هایشان بتوانند در شرایطی برابر به رقابت بپردازند و همزمان حقوق بشر را محترم بشمارند.

باراک اوباما اضافه کرد که اگر ایالات متحده و چین با یکدیگر همکاری کنند، قادر خواهند بود با استفاده از توانایی های مختلفی که دارند، به نحو بهتری در شکل دادن به روند کنونی قرن حاضر عمل کنند.

سخنگوی هیئت چینی نیز در واشنگتن، با تایید این که اختلاف نظر بر سر امنیت سایبری بین چین و ایالات متحده وجود دارد گفت "واقعیت این است که ما در این زمینه اختلاف نظر داریم، اما جنبه مثبت آن این است که دو کشور درباره آن گفتگو می‌کنند."

وی در ادامه گفت "چین نیز مانند کشورهای دیگر قربانی حملات سایبری است، اما ما هرگز در متهم کردن کشورهای دیگر شتاب نمی‌کنیم، حتی اگر نشانی پروتکل اینترنت در یک کشور باشد؛ زیرا این نشانی در فضای اینترنت هیچ معنایی نمی‌دهد که بخواهیم کشوری را متهم کنیم.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

جاسوسی سایبری و حقوق بشر محور مذاکرات سران آمریکا و چین

رئیس جمهوری چین در ابتدای سفر خود به ایالات متحده و پیش از ورود به واشنگتن، با هدف اطمینان دادن به شرکت‌های آمریکایی در مورد فراهم آوردن شرایط مناسب‌تر برای سرمایه گذاری در چین به شهر سیاتل رفته بود.

وی خطاب به شرکت‌های آمریکایی گفت، چین با فعالیت‌های تخریبی در فضای اینترنت مخالف است و برای مبارزه با حملات و جرائم سایبری با واشنگتن همکاری می‌کند.