سنتکام تائید کرد؛ ایران همزمان با حمله به نفتکش‌ها به سمت پهپاد آمریکا موشک شلیک کرد

نمونه یک پهپاد «ام کیو- ۹» که ایران قصد سرنگونی آن را داشت.

ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا موسوم به «سنتکام» تأیید کرده است که جمهوری اسلامی ایران، همزمان با حمله به نفتکشها در دریای عمان، تلاش داشت که یک پهپاد ایالات متحده را سرنگون کند تا به این ترتیب مانع از ثبت نقش سپاه در این حملات شود.

روز یکشنبه سنتکام در بیانیه خود به دو حمله اشاره کرد که یک مورد آن توسط حوثی های مورد حمایت ایران انجام شد و در آن یک پهپاد آمریکایی هدف یک فروند موشک زمین به هوا قرار گرفت و سرنگون شد. اما دومین حمله همزمان با حمله سپاه پاسداران به نفتکش ها در دریای عمان روی داد که البته جمهوری اسلامی در این تلاش ناکام ماند.

به نوشته سنتکام، ایران از یک فروند موشک اس‌ای-۷ برای حمله به پهپاد MQ-۹ آمریکا بر فراز دریای عمان استفاده کرد تا مانع از مشاهده حمله سپاه پاسداران به نفتکش «کوکوکا کوریجس» شود؛ اما این تلاش ایران بی ثمر بود و موشک ایران از فاصله حدودا یک کیلومتری پهپاد آمریکا رد شد.

به نظر می رسد این پهپاد آمریکایی موفق به انجام ماموریت خود شده است. چون روز جمعه مقام های آمریکا تصاویری از حمله سپاه به این نفتکش را به عنوان مدرکی از نقش جمهوری اسلامی در حمله به نفتکش ها در دریای عمان تسلیم سازمان ملل کردند.

همچنین ببینید: آمریکا مدرک نقش ایران در حمله به نفکش‌ها در دریای عمان را منتشر کرد؛ همراهی دیگر کشورها علیه اقدام جمهوری اسلامی

صبح پنجشنبه ۲۳ خرداد، دو نفتکش که از امارات و عربستان به سمت شرق آسیا در حرکت بودند، هدف حمله قرار گرفتند. چند ساعت بعد از این حمله، وزیر خارجه ایالات متحده در یک نشست خبری، جمهوری اسلامی ایران را مسئول حمله به نفتکش ها در دریای عمان دانست. آقای پمپئو گفت که ایران در تاریخ ۲۲ آوریل جهان را تهدید کرد که روند انتقال نفت در تنگه هرمز را مختل می‌کند و اکنون در جهت عملی کردن آن تهدید، تلاش می کند.

آمریکا مدارک نقش ایران در حمله به نفتکش ها را عصر پنجشنبه در اختیار شورای امنیت قرار داد.

روز جمعه ۲۴ خرداد نیز رئیس جمهوری آمریکا، ایران را مسئول حمله روز پنجشنبه به دو نفتکش در دریای عمان معرفی کرد و درباره احتمال بسته شدن تنگه راهبردی هرمز و تهدید ایران نیز گفت: «آنها [تنگه هرمز] را نخواهند بست. و اگر هم ببندند، برای مدت طولانی بسته نخواهد ماند.» پرزیدنت ترامپ در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان جلوی ایران را گرفت، گفت: «خواهیم دید.»

بعد از افزایش تنش بین ایران و آمریکا، اتحادیه اروپا نیز از ایران و آمریکا خواست خویشتنداری کنند.

پیش از این، آمریکا، ایران را مسئول خرابکاری در چهار نفتکش در فجیره امارات معرفی کرده بود که یک ماه پیش رخ داد.

تنش بین ایران و آمریکا بعد از خروج ایالات متحده از برجام افزایش یافت. با این حال مقام های نظامی ایالات متحده می گویند به دنبال جنگ با ایران نیستند و دیپلماسی را ترجیح می‌دهند.

پرزیدنت ترامپ میانه خرداد به تهران پیشنهاد مذاکره بدون پیش شرط را داد؛ اما علی خامنه ای در دیدار با نخست وزیر ژاپن این پیشنهاد را رد کرد.