یک قانونگذار ارشد آمریکا، و وزارت خارجه این کشور در بیانیه هایی از آزادی لیلا یونس فعال حقوق بشر جمهوری آذربایجان استقبال کرده اند.
بن کاردین، عضو ارشد کمیته مناسبات خارجی سنا، می گوید "هرچند از آزادی لیلا یونس از زندان ناعادلانه استقبال می کنم، اما اتهامات ساختگی علیه او برجا است."
او گفت: "تمام اتهاماتی که بر عارف و لیلا یونس وارد آمده است باید بدون قید و شرط پس گرفته شود. من قویا می خواهم بهترین مراقبت های پزشکی برای او، در حالی که سلامتش در جریان بازداشت بخطر افتاده است، فراهم شود. زندانی شدن آنها به اتهامات ساختگی، یک روند ناراحت کننده سرکوب جامعه مدنی در آذربایجان، از جمله آزار و زندانی ساختن روزنامه نگاران، مدافعان حقوق بشر، و وکلای آنها را نشان می دهد."
روز چهارشنبه، جان کربی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز از آزادی لیلا یونس ابراز خرسندی کرد و در بیانیه ای گفت "ما از تصمیم دادگاه تجدید نظر باکو برای آزادی لیلا یونس با زمینه های انسانی استقبال می کنیم، آن را گامی مثبت می بینیم، و منتظریم گام های مشابه بیشتری برداشته شود."
بیانیه می افزاید آمریکا به جستجو برای فرصت هایی جهت پیشبرد مناسبات با جمهوری آذربایجان، از جمله در حوزه های امنیت، انرژی، دموکراسی و حقوق بشر، در مشارکت با دولت و مردم آذربایجان، ادامه خواهد داد.