وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که دولت پرزیدنت ترامپ به دلیل شرایط اضطراری بیثباتسازی منطقه توسط ایران، قرار داد فروش سلاح به عربستان، امارات متحده عربی، و اردن را اجرا میکند.
مایک پمپو عصر جمعه سوم خرداد در یک بیانیه با اشاره به قرارداد هشت میلیارد و یکصد میلیون دلاری فروش اسلحه به اردن، عربستان، و امارات، اعلام کرد که دولت با استفاده از اختیارات خود، این قرارداد را اجرا میکند؛ چرا که تاخیر کنگره در بررسی قراردادها، شرکای آمریکا در منطقه را در شرایط تنش فزاینده با نگرانی روبرو میکند.
آقای پمپئو در این بیانیه گفت: «فروش این تجهیزات متحدان ما را مورد پیشتیبانی قرار می دهد، ثبات خاورمیانه را تقویت میکند، و به این کشورها در بازدارندگی و دفاع در برابر جمهوری اسلامی ایران کمک می کند.»
وزیر خارجه آمریکا البته اعلام کرد که تصمیم برای عبور از کنگره تنها در این یک مورد خواهد بود.
اعضای کنگره با توجه به وضعیت بحرانی جنگ یمن و موضوع قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار سعودی واشنگتن پست، از فروش این سلاح ها به عربستان و امارات برای ماهها جلوگیری کرده بودند، حال وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده است که دولت با توجه به شرایط اضطراری این قراردادها را «برای پیشگیری از تجاوزات ایران و ایجاد ظرفیت های دفاعی برای شرکای خود»، اجرا خواهد کرد.
این اعلام ساعتی پس از آن صورت گرفت که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در گفتوگو با خبرنگاران اعلام کرد با درخواست وزارت دفاع موافقت کرده و دستور اعزام یک هزار و پانصد نیرو به خاورمیانه را، در راستای سیاست بازداشتن ایران، صادر کرده است.
در هفته های اخیر تنش بین ایران و آمریکا افزایش یافته است.
در همین روز، یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده ایران و گروههای نیابتی آن را بابت خرابکاری نفتکشهای در بندر فجیره امارات متحده عربی و حمله راکتی به عراق مقصر میداند.
ایالات متحده در اواخر اردیبهشت ۹۸ با اعزام ناو هواپیمابر یو اس اس آبراهام لینکلن و بمب افکنهای ب۵۲ به منطقه خاورمیانه، آرایش نظامی خود را در پاسخ به آنچه نشانههای نگرانکننده از قصد و تدارک احتمالی جمهوری اسلامی برای حمله به مواضع و نیروهای آمریکایی یا متحدان آن عنوان شده، تقویت کرده است.
علاوه بر این، وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، یک سامانه پدافند موشکی پاتریوت و یک ناوگان رزمی نیروی دریایی که پیشتر آبهای خلیج فارس را ترک کرده بود، به منطقه بازگردانده است.