عملیات نظامی آمریکا و متحدان علیه حوثی‌ها؛ موشک کروز ضدکشتی و «۳۶ هدف» دیگر در یمن مورد حمله قرار گرفتند

فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا، سنتکام، در بیانیه‌ای اعلام کرد ساعت چهار صبح یکشنبه پانزدهم بهمن به وقت صنعا، یک موشک کروز ضدکشتی حوثی‌ها را هدف حمله قرار داده است.

طبق بیانیه سنتکام، این موشک که در منطقه تحت کنترل حوثی‌ها در یمن بود، آماده شلیک به کشتی‌ها در دریای سرخ بود و «تهدیدی قریب‌الوقوع» علیه کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا و کشتی‌های تجاری حاضر در منطقه ایجاد می‌کرد.

سنتکام این اقدام را در راستای محافظت از کشتی‌رانی و ایمن‌تر و امن‌تر کردن آب‌های بین‌المللی برای کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا و کشتی‌های تجاری عنوان کرده است.

از سوی دیگر، ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده اعلام کرد ارتش آمریکا و متحدانش روز شنبه ۱۴ بهمن‌ماه حدود ساعت ۱۱:۳۰ شب، با استفاده از ناوهای مستقر در منطقه و جت‌های جنگنده، به ۳۶ هدف از مواضع متعلق به حوثی‌ها در ۱۳ نقطه مختلف یمن حمله و این پایگاه‌ها را منهدم کردند.

بنا بر اعلام سنتکام، این اهداف شامل مقرهای فرماندهی، ستادهای کنترل تهاجم و انبارهای زیرزمینی سلاح و مهمات متعلق به حوثی‌های وابسته به جمهوری اسلامی بوده و با حمایت نیروهای مسلح بریتانیا، استرالیا، بحرین، کانادا، دانمارک، هلند و نیوزلند انجام گرفته است.

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده پیشتر هم اعلام کرده بود که در اقدامی جداگانه، روز شنبه حدود ساعت ۷:۲۰ عصر به وقت صنعا، شش موشک کروز ضد کشتی حوثی‌ها را که برای پرتاب علیه کشتی‌ها در دریای سرخ آماده شده بودند منهدم و از این حملات جلوگیری کردند.

بر اساس این اعلام، نیروهای آمریکایی موشک‌های کروز را در مناطق تحت کنترل حوثی‌ها شناسایی کرده و تشخیص دادند تهدیدی قریب‌الوقوع برای کشتی‌های نیروی دریایی و کشتی‌های تجاری آمریکا در منطقه هستند و با اقدام به موقع در نابودی آنها، از آزادی ناوبری دفاع و آب‌های بین‌المللی را برای نیروی دریایی و کشتی‌های تجاری امن‌تر و ایمن‌تر کردند.

سنتکام همچنین گزارش داد که نیروهای این ستاد طی سه حمله جداگانه در روز جمعه، ١٢ فروند پهپاد حوثی‌ها را بر روی دریای سرخ، خلیج عدن و پایگاههای پرتابی در خاک یمن منهدم کرده است.

بنابراین گزارش ناوشکن «یواس‌اس کارنی» روز جمعه سیزدهم بهمن، حدود ساعت ۱۰ و نیم صبح به وقت محلی، یک فروند پهپاد را بر روی خلیج عدن ساقط کرد. حدود ساعت ۴ و ۴۰ دقیقه بعد از ظهر جمعه حملاتی علیه چهار فروند پهپاد در مناطق تحت کنترل حوثی‌ها در خاک یمن انجام و این پهپادهای آماده شلیک منهدم شدند و در ساعت ۹ و ۲۰ دقیقه جمعه شب، ناوشکن «یواس‌اس لابون» و جنگنده‌های «اف‌ای-١٨» از ناو هواپیمابر «دوایت دی آیزنهاور» هفت فروند پهپاد را بر فراز دریای سرخ سرنگون و از بروز خسارات یا تلفات احتمالی جلوگیری کردند.

واکنش حوثی‌ها به دور تازه حملات

سخنگوی حوثی‌ها می‌گوید حملات هوایی آمریکا و انگلیس به یمن را «بدون پاسخ» نمی‌گذارد

ایالات متحده و بریتانیا اعلام کردند که حملاتشان به پایگاه‌های شورشیان حوثی پاسخی به حملات مداوم و مخرب این گروه تحت حمایت حکومت ایران به خطوط کشتیرانی بین‌المللی در آب‌های دریای سرخ و ایجاد اختلال در روند تجارت جهانی است.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در بیانیه‌ای در همین ارتباط اعلام کرده است که حملات به مواضع حوثی‌ها در راستای کاهش توانایی این گروه در «انجام حملات بی‌ثبات‌کننده» به کشتیرانی بین‌المللی صورت گرفت و پیام روشنی است به آنها که اگر به حملاتشان به کشتیرانی بین‌المللی و ناوهای نیروی دریایی ادامه دهند، با پیامدهای بیشتری روبرو خواهند شد.

حوثی‌های یمن که از آغاز جنگ غزه در نیمه مهر ماه، به بهانه حمایت از فلسطینی‌ها، حملات خود را به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ آغاز کرده‌اند، روز شنبه با انتشار ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی از یک مانور نظامی، تصاویر حمله به مراکز نظامی اسرائیل و گرو‌گان گرفتن اسرائیلی‌ها را به نمایش گذاشتند.

محمد البخیتی، یکی از اعضای ارشد شورای سیاسی حوثی‌ها در واکنش به حملات روز شنبه نیروهای ائتلاف به مواضع این گروه، با بیان این که ما تا «رفع محاصره غزه» به عملیات نظامی خود ادامه خواهیم داد؛ تهدید کرد که جنبش حوثی به حملات آمریکا و بریتانیا در یمن پاسخ خواهد دهد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی هم روز شنبه پیش از حملات نیروهای ائتلاف به مواضع حوثی‌ها، به نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن مدعی شد کهحملات آمریکا و تصمیم آن کشور برای شناسایی حوثی‌ها به عنوان یک سازمان تروریستی، وضعیت را پیچیده‌تر کرده و دستیابی به راه‌حل سیاسی را دشوارتر کرده است.