مذاکرات اتمی با ایران و دیدگاههای کشورهای عرب منطقه در مورد داعش و ایران، همچنان از موضوعهای مهم برای روزنامههای آمریکا است.
روزنامه واشنگتن پست در مقالهای با عنوان: «در این برهه زمانی توافق نکردن بهتر از توافق با تهران است» نوشته است دولت اوباما بادادن دو امتیاز «حفظ هزاران سانتریفیوژ در خاک ایران» و «مدت یک دهه برای توافق» عملا ابتکار عمل را از دست داده است.
پاسخ دولت اوباما به اینکه به توافق بد تن نمیدهد اینست که مذاکرات را بدون توافق به پایان برساند، خوب اگر چنین است چرا وارد مذاکرات شدیم؟
به اعتقاد نویسنده مقاله این روزنامه، پیشنهادهای نخست وزیر اسرائیل مبنی بر طولانیتر کردن دوره احتمالی دستیابی ایران به سلاح اتمی و برداشتن تحریمها صرفا در ازای توقف ایران از تهدید همسایگانش، عملا گزینههای مناسب در برابر این توافق بد است.
دولت اوباما میگوید که منتقدین به این توافق به دنبال جنگ هستند، اما اینطور نیست زیرا تمام گزینه روی میز به معنای جنگ نیست.
در ادامه این مقاله آمده اگر پرزیدنت اوباما تهدید به تحریم بیشتر کند یا به اسرائیل تسلیحات تهاجمی بدهد، مقامات ایران تن به توافق بهتری خواهند داد.
از سوی دیگر اما، روزنامه نیویورک تایمز در مقالهای با عنوان «منطق آقای نتانیاهو درباره ایران» نوشت که موضع نخست وزیر اسرائیل درباره ایران در سخنرانی او در کنگره مشخص نبود، زیر ا از یکسو وی حکومت تهران را دولتی دانست که چهار پایتخت کشورهای عرب منطقه را تحت کنترل خود دارد و از طرفی از ایران با عنوان رژیمی آسیبپذیر و در حال فروپاشی عنوان کرد.
به گفته خانم نانسی پلوسی رهبر اقلیت دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا، سخنرانی آقای نتانیاهو توهینی به درک مردم آمریکا بوده است.
نیویورک تایمز نوشت که هم اکنون اعتبار آقای نتانیاهو در پایینترین حد است.
وی چندین بار در سخنرانیهای مختلف طی دهه گذشته گفته که ایران در آستانه دستیابی به سلاح اتمی است و او حتی توافق موقت دو سال پیش را اشتباه تاریخی نامید. در ادامه مقاله آمده درست است که جمهوری اسلامی حکومت سرکوبگری است، دشمن اسرائیل است و حامی تروریسم و کارنامه حقوق بشری بسیار بدی دارد، اما توافقی که دولت آقای اوباما با این دولت در دست تهیه دارد برای اسرائیل بهتر است.
ایران کشوری است که به فنآوری چرخه سوخت دست یافته که بر اساس توافق احتمالی تهران تن به راستی آزمایی دقیق از سایتهای اتمی خود خواهد داد، و طی بازه زمانی خاصی غنیسازی محدودی خواهد داشت.
روزنامه نیویورک آبزور هم در مقالهای با عنوان: «آیا پس از متحد شدن عربستان سعودی، اردن و مصر در برابر داعش، نوبت ایران فرا خواهد رسید؟» نوشته است : رهبران این سه کشور از اینکه برخی گروهها و اشخاص در کشورهایشان عضو گروه داعش یا القاعده هستند و داعش نیز به دنبال براندازی دولتهایشان است، واقف هستند .
این رهبران در دیداری که طی هفته های گذشته با هم داشتند، توافق کردند که فراتر از ائتلاف مبارزه با داعش به رهبری آمریکا، با یکدگیر جهت نابود کردن داعش مشارکت داشته باشند.
هر یک از این سه کشور مزیتهایی خاص خود را برای شرکت در این جنگ خواهند داشت؛ عربستان با ثروتش، مصر با جمعیتش و اردن با نیروی تحصیلکرده اش.