جدال بر سر حوثی‌ها؛ روسیه و چین در شورای امنیت با آمریکا و بریتانیا درگیر شدند

عکس از آرشیو

نمایندگان روسیه و چین روز پنجشنبه در اقدامی هماهنگ در شورای امنیت سازمان ملل متحد، آمریکا و بریتانیا را به «حمله غیرقانونی» به حوثی‌های یمن، هدف قرار‌ دادن پایگاه‌های پرتاب موشک حوثی‌ها و اختلال در حمل و نقل جهانی دریای سرخ متهم کردند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتد‌پرس، نمایندگان ایالات متحده و بریتانیا در واکنش به اتهامات مطرح شده از سوی روسیه و چین، استدلال کردند عملیات آن‌ها دفاع قانونی از خود در برابر حملات شبه‌نظامیان حوثی به کشتی‌های تجاری در آبراه‌های بین‌المللی‌ است.

رابرت وود معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد در نشست چهارشنبه شب شورای امنیت، ضمن رد ادعای روسیه و چین، گفت که این عملیات قصد دارد حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ، تنگه باب‌المندب و خلیج عدن را مختل کند.

باربارا وودوارد نماینده بریتانیا نیز گفت: «این حملات حوثی‌ها است که هزینه‌های حمل و نقل جهانی را افزایش داده و کمک‌های بشردوستانه را با مشکل روبرو می‌کند.» روسیه و چین در مقابل گفتند آمریکا و بریتانیا برای اقدام نظامی، مجوز شورای امنیت را ندارند.

این جدال کلامی زمانی آغاز شد که هانس گراندبرگ، نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن، افزایش درگیری‌های منطقه‌ای مرتبط با درگیری‌ها در نوار غزه و تنش‌های نظامی در آب‌های دریای سرخ را جدی‌ترین چالش‌ پیش رو در پیشبرد فرایند صلح یمن برشمرد.

شورشیان حوثی وابسته به جمهوری اسلامی، از نوامبر گذشته و مدتی بعد از آغاز جنگ بین اسرائیل و حماس در نوار غزه، به بهانه حمایت از فلسطینی‌ها، کشتی‌های تجاری با مبدا یا مقصد اسرائیل را در دریای سرخ هدف حملات موشکی و پهپادی قرار دادند.

با این حال، بیشتر کشتی‌هایی که تاکنون هدف حملات حوثی‌ها در دریای سرخ قرار گرفته‌اند، هیچگونه ارتباطی با اسرائیل نداشته‌اند. عملیات هوایی ایالات متحده و بریتانیا با هدف محدود‌کردن حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها در این مسیر تجاری مهم انجام می‌شود.